· 

Complete body workout in maar 7 minuten

Dilemma! Hoe houd je jezelf in shape tussen werk, kids en gezellige etentjes door? Ik heb een snelle en makkelijke manier gevonden. De 7 minute workout

Ik sport iedere dag 2x zeven minuten, gewoon thuis. Eén keer in de ochtend voor ik onder de douche spring en één keer ’s avonds voor ik naar bed ga. Een topatleet zal ik er niet van worden. Maar ik beweeg op deze manier voldoende. Want naast mijn dubbele 7 minute workout wandel ik ook nog iedere avond minstens een half uur met m'n hond.

7 minute workout

Anyway, de 7 minute workout dus. Je kunt de app downloaden op je telefoon. Maar je kunt er ook voor kiezen om op je tablet of laptop de Youtube-video af te spelen, even makkelijk. Het enige voordeel dat de app extra biedt: deze houdt je prestaties bij. Toch leuk om te zien dat je steeds beter wordt…

Effectief

Uit Amerikaans onderzoek – gepubliceerd in de ‘American College of Sports Medicine’s Health & Fitness Journal’ – blijkt dat als je 12 oefeningen doet op vol vermogen in 7 minuten, dit hetzelfde effect heeft als een uur matig bewegen. Tijdens de 7 minute workout komt iedere spiergroep in je lijf 30 seconden aan bod. Tussen de oefeningen door heb je 10 seconden om weer op adem te komen. Toen ik dit de eerste keer hoorde moest ik heel hard lachen, maar geloof me… Die 10 seconden zijn heel erg welkom. Vooral als je net start.

De workout

Met deze workout train je dus je hele lichaam in een paar minuten. De oefeningen die je doet zijn:

 1. Jumping Jacks
 2. Wall sits
 3. Push-ups
 4. Crunches
 5. Step-up (hiervoor heb je een stoel nodig)
 6. Squats
 7. Triceps dips (hiervoor heb je een stoel nodig)
 8. Planks
 9. High knees running
 10. Lunges
 11. Push-ups and rotations
 12. Side planks

 

 

Health challenge

Ging één rondje je makkelijk af? Maak er een 14 minute workout of een 21 minute workout van. De effectiviteit neemt dan nog verder toe. En een tripje naar de sportschool kost je toch al gauw 15 tot 30 minuten. Je bespaart dus veel tijd met deze workout, terwijl je je gezondheid enorm verbetert. Want dankzij de oefeningen kan je lichaam beter ontgiften en neemt je doorbloeding en zuurstoftoevoer flink toe.

Dus, train je met me mee?

Reactie schrijven

Commentaren: 0