· 

Happy holiday in het Griekse Halkidiki

Dit jaar wilde Bettina met haar gezin en vrienden naar een nieuwe bestemming. Een plek vinden waar ze betoverd zouden raken door de blauwste zee ever en eethuisjes met de lekkerste vis zouden ontdekken. ‘Het is even oefenen op de uitspraak, maar holiday heaven heeft een naam: Halkidiki.
Door Bettina Neseker  - Fotografie privébezit

Wij vlogen op Thessaloniki. Dat is maar drie uurtjes vanaf Schiphol, dus ideaal als je met kleine kinderen reist. Op het vliegveld stond onze huurauto al klaar,want we waren van plan eens flink op verkenningstocht te gaan en dan is eigen vervoer wel zo comfortabel.Op een halfuur rijden van de luchthaven ligt Halkidiki, ook wel als Chalkidiki geschreven, een regio waar drie langwerpige schiereilanden aan vastzitten. De eerste week van onze vakantie verbleven we op Kassandra, het westelijke schiereiland. Via Airbnb hadden we daar een huis aan het strandgehuurd. Waar ik in het begin nog een beetje teleurgesteld was omdat een zwembad ontbrak, was ik na een uurtje in deze vakantiewoning al om: heerlijk, géén zwembad. Zo hoefde ik niet elke seconde op de kinderen (die allemaal nog geen zwemdiploma hadden) te letten en heb ik zelfs meer dan één boek kunnen lezen.Daarnaast was het uitzicht over zee schitterend. En over die zee gesproken...via een duinpaadje kwamen we bij helderblauw, kindvriendelijk (want geen golven) water, waar praktisch geen andere badgasten waren. De barbecue sleepten we ook een paar keer mee. Vis erop, koud wijntje erbij, ondergaande zon en onze kinderen spelend in zee: magisch!

Lees het hele verhaal in Fabulous mama. Nu in de winkel.

Reactie schrijven

Commentaren: 0