· 

3 tips: uitgeslapen look (ook al ben je dat niet met kind)

Sinds ik een dochter heb, kijk ik af en toe verlangend naar foto's van voor die tijd. Niet omdat ik terug verlang naar een leven zonder Evy - absoluut niet - maar wel naar mijn pré peuter uiterlijk.

Dat uitslapen er niet meer echt bij is, hoef ik je niet  te vertellen. Maar als ik foto's zie van Evy's eerste half jaar, waar ik ook op sta (tip: zorg dat je de eerste maanden uit beeld blijft), denk ik HOLY SHIT: het lijkt wel of ik in een half jaar tijd, drie jaar ouder ben geworden!

Wallen en dikke oogleden

Bovengenoemde foto's zijn onder te verdelen in twee categorieën: een lachende Evy + mama met wallen of: een lachende Evy + mama met dikke oogleden. Donkere kringen is optioneel, maar hoeft niet (lang leve de concealer zal ik maar zeggen). In ieder geval zie ik er op de meeste foto's uit alsof ik een nachtje heb doorgehaald. Wat in feite ook zo is, maar dan zonder wijn en vriendinnnen. En dat is jammer, want een kater is toch beter te verteren als je een gezellige avond met vriendinnen hebt gehad, in plaats van een nacht met een krijsende baby.

Morning coffee

Maar er zijn, naast voorgaande tekenen van vermoeidheid, nog meer signalen dat er nogal wat van lijf en leden wordt gevraagd. Zo breng ik de ochtenden, tot het moment van het eerste cafeïne shot, enigszins 'verdoofd' door. Ik weet het, te erg, maar: I need my morning coffee. Anders kan de dag niet beginnen. Gelukkig is voor veel van mijn vriendinnen met kids koffie ook noodzakelijke brandstof geworden. Koffie is geen gezellige traktatie meer, maar een soort van 'morning musthave'welcome to motherhood!

Fake it

Natuurlijk scheelt het dat ik inmiddels een peuter heb die, naast het feit dat ze vroeg wakker is, 's nachts wel goed slaapt. Maar mocht jij dat geluk nog niet hebben: fake it, till you make it! Met deze trucjes van ervaringsdeskundigen (lees: andere moeders), zie je er toch uitgeslapen uit:

1. Geef je ogen een lift met eyeliner

There's nothing a little bit of eyeliner won't be able to fix. Begin dun en laat de lijn steeds dikker worden. Iets voor het einde van je wimperrand, laat je de lijn omhoog lopen in een punt. Dit geeft je ogen direct een lift. Google even naar 'eyeliner met wing' en je krijgt allemaal voorbeelden en tutorials. Geen vaste hand? Een hele fijne (en goede!) eyeliner is de ‘soft liner’ van de Hema.

2. Clarin's Beauty Flash Balm

Dit is sinds Evy's geboorte mijn geheime wapen wanneer ik niet zo'n lange nacht heb gehad. Het is een crème die je dun aanbrengt (i.p.v. een dagcrème) en die je gezicht een kleine facelift geeft. Naast het feit dat deze crème je huid iets strak trekt (maar zonder trekkerig gevoel!), geeft 'ie je gezicht een mooie 'glow' en zie je er 'blozend en blakend' uit. Ik kan niet zonder. Voor nog geen vier tientjes; een diepte-investering als je het mij vraagt.

3. Koop een satijnen kussensloop

De laatste tijd heb ik, wanneer ik op mijn zij heb geslapen, soms een vreemde afdruk aan de zijkant van mijn gezicht: een slaapvouw (zoals dat heet). Het duurt soms even voordat deze vouw is weggetrokken. Godzijdank zit ik drie kwartier in de auto voordat ik op mijn werk ben. Nu schijn je dit heel makkelijk te kunnen voorkomen met een satijnen kussensloop. Ik heb het, in tegenstelling tot bovengenoemde twee tips, zelf nog niet getest, maar het klinkt veelbelovend. Niet alleen zie je er uitgerust uit, maar het is ook goed voor je haar (dáág gespleten haarpunten en pluizig haar). 

Omarm de wallen, kreukels en vouwen!

Dit gezegd hebbende, is het natuurlijk ook goed om een beetje te relativeren. Nadat ik mijn relaas over de teloorgang van mijn uiterlijk (ik overdrijf graag) bij een vriendin had gedaan, riep ze enigszins verontwaardigd dat het ook logisch is dat we er ouder uit gaan zien, omdat we ook gewoon ouder worden. Ze heeft natuurlijk een punt. Dus: omarm de wallen, kreukels en vouwen in je gezicht, fake it till you make it met mooie make-up en vooral: LACH! Onze kids zullen zich toch vooral herinneren hoe leuk en lief mama was en niet dat rimpeltje meer of minder.

Reactie schrijven

Commentaren: 0