· 

5 redenen om de schoonmaak uit te besteden

Diep respect voor moeders die gaan schoonmaken (of iets anders nuttigs doen) terwijl de baby slaapt...

Maar dankzij onze schoonmaakster geniet ik dan juist van wat extra me-time.

Kunst van het poetsen

Een aantal weken geleden las ik dat onze generatie de ‘edele kunst van het poetsen’ is verleerd, doordat we massaal een schoonmaakster hebben. Helaas is het met mijn schoonmaakkwaliteiten inmiddels ook minder goed gesteld. Althans, ik kan het wel, maar ik heb geen zin… Wanneer Evy slaapt, zit ik lekker met een tijdschrift op de bank. Ik haal heus wel even een doekje over het aanrecht, – ik ben geen viespeuk – maar ik heb ook een leven.

Druk

We zijn tegenwoordig druk-druk-druk. Waar de meeste van onze (groot)moeders niet werkten en dus letterlijk hun handen vrij hadden voor het huishouden, is dat nu wel anders. Ondanks dat driekwart van de werkende vrouwen parttime werkt, voelen we blijkbaar niet de noodzaak om ook nog eens thuis aan de slag te gaan. Ook wij hebben sinds een paar jaar een schoonmaakster. Ik weet het, dit klinkt behoorlijk decadent, maar het voorkomt een hoop gedoe. Benieuwd naar de voordelen? Ik geef je vijf goede redenen om de schoonmaak uit te besteden. (Tip: hoef je alleen je vriend /man nog te overtuigen? Laat ‘m dan vooral nr. 3 en 5 lezen.)

1. Minder rommel

Serieus, je ruimt vaker op als je een schoonmaakster hebt; ze moet immers wel haar werk kunnen doen. De dag voordat onze schoonmaakster komt, ga ik als een razende door het huis om te zorgen dat ze overal goed bij kan. Hierdoor is ons huis over het algemeen veel minder rommelig.

2. Een gelukkiger mens

Niets (nou ja, bijna niets) kan tippen aan het gevoel dat je krijgt wanneer je ’s avonds in een blinkend huis thuiskomt. Echt, geef me een schoon huis – en een verse bos bloemen – na een dag hard werken en je kan me niet gelukkiger maken.

3. Meer tijd over

Door het schoonmaken uit te besteden, houd je meer tijd over voor de leukere dingen des levens. Je kinderen, man, seks, een etentje of filmpje, om maar eens wat te noemen. Een win-win situatie lijkt me.

4. Minder stress

Je hoeft vriendinnen die ‘even gezellig’ langs willen komen voor een kop koffie niet meer af te poeieren. Of je tien keer te verontschuldigen dat het ‘zo’n bende is’. Want jouw huis is SCHOON. Dus kan iedereen die wil gewoon langskomen. SPONTAAN. Zonder dat jij in de stress hoeft te schieten.

5. Geen echtelijke ruzies

Schoonmaken leidde steevast tot irritaties tussen me-and-my-better-half toen we dit nog zelf deden. Zijn idee van schoon is een velletje keukenpapier met wat Glassex; mijn idee van schoon is een goeie emmer sop. Nee, wij zijn geen match-made-in-heaven als het op schoonmaken aankomt. Een schoonmaakster voorkomt dus een hoop gedoe.

Reactie schrijven

Commentaren: 0