· 

Moeder laat peuter haar verven én make-up dragen

Je peuter make-up laten dragen, haar haar laten verven en haar lichaam vol plakplaatjes laten plakken? De meeste ouders wachten er nog een paar jaartjes mee, maar deze Amerikaanse moeder vindt dat haar dochter lekker zelf haar looks mag kiezen. 

Roze haar en een laagje make-up? Geen probleem! 

Pink hair, don't care

Beginnend tatoeëerder Amy Lyn (25) vindt het geen probleem dat haar dochter rondloopt met twee verschillende soorten sokken. Sterker nog: haar tweejarige dochter BellaMae mag zelfs bepalen of ze wel of niet make-up opdoet en welke kleur haar haar heeft. Amy vindt dit héél belangrijk, omdat dit de creativiteit van haar dochter stimuleert en de peuter later betere keuzes kan maken wanneer ze zelf haar eigen uiterlijk bepaalt. Zelf is de Amerikaanse met haar roze haar en tatoeages een voorbeeld voor haar dochter. Kleine BellaMae houdt er namelijk van om onder de plakplaatjes te zitten én heeft haar haar al een keer roze gehad...

Vrijheid 

"Ik laat mijn dochter zelf de leiding nemen", vertelt Amy. Volgens de moeder zijn er genoeg ouders die de rol van dictator op zich nemen en hun kind pas hun stijl laten creëren wanneer ze op de basis- of middelbare school zitten. En dat is funest volgens de Amerikaanse. "Alternatief ouderschap begint met style. Ik wil mijn dochter het plezier meegeven om met haar uiterlijk te spelen. Op deze manier weet ze al op jonge leeftijd wie ze is en kan ze haar dromen waar gaan maken!" Of BellaMae te jong is om zelf te kiezen? Amy Lyn vindt van niet. "De volwassen wereld heeft een gebrek aan creativiteit en de wereld heeft het juist nodig om bijvoorbeeld om te kunnen gaan met een veertigurige werkweek. En als ik hier nu al mee begin, kan mijn kind later de wereld aan!"

 

Bron: DailyMail 

Reactie schrijven

Commentaren: 0