· 

Zo lang wordt jouw kind later

Ben je benieuwd naar de lengte van jouw kind als 'ie groot is? Met deze twee super handige formules kun jij uitrekenen of je straks tegen je kind opkijkt of dat 'ie alsnog tegen jou moet opkijken. 

Bij de eerste manier wordt uitgegaan van de lengte van de beide ouders en bij de tweede formule wordt uitgegaan van de lengte van het kind. 

Manier 1:

Bij de eerste formule is de lengte van beide ouders erg belangrijk. Omdat jongens vaak langr worden dan meisjes, verschillen de sommen. Voor jongens: tel de lengte van beide ouders bij elkaar op, tel daar dan dertien bij en deel de uitkomst door twee. Voor meisjes doe je hetzelfde, alleen hier tel je er geen dertien bij op, maar trek je dit aantal af van het totaal. Dit komt omdat volwassen mannen en vrouwen gemiddeld dertien centimeter van elkaar schelen. 

Manier 2: 

De tweede manier om de lengte van je kind uit te rekenen is simpeler. Ook hier is de rekensom bij jongens anders dan bij meisjes. Voor jongens: verdubbel de lengte die hij had op tweejarige leeftijd. Bij meisjes doe je dit op de leeftijd van achttien maanden oud. 

Really?

Klopt de uitslag dan ook altijd? Nee, het gaat om een indicatie. De uiteindelijke lengte van je kind is ook afhankelijk van de voeding die hij binnenkrijgt, beweging en ziektes. Ook de plek binnen het gezin heeft mogelijk invloed op de lengte. Jongere kinderen zijn vaak kleiner dan oudere broers of zussen. 

Bron: Daily Mail UK

Reactie schrijven

Commentaren: 0