· 

Kasgenoten | ‘Meer geld, meer rust’

 In elke fabulous mama geeft een gezin een inkijkje in zijn portemonnee. Wat komt er binnen en wat gaat eruit? En is dat een beetje in balans? Deze keer Erin en Peter, de mama en papa van zoon Senn. Tekst Martin Schäfer Fotografie Tabitha van Duin

 

TERUGBETALEN

Erin: “We wonen sinds augustus in Waarland, een klein dorpje in Noord-Holland. Daarvóór hadden we een moeilijke periode gehad vanwege Senns koemelkallergie en reflux, waardoor hij regelmatig in het ziekenhuis lag. Daardoor ging het weleens snel met het geld, want we werkten allebei veel minder en als vrachtwagenchauffeur moest Peter het toen nog echt hebben van de overuren. We riepen dan vaak gekscherend dat Senn dit allemaal wel mocht terugbetalen zodra hij het kon.”

 

MEER GELD, MEER RUST

Erin: “Het was voor ons wel even zoeken wat een fijne verhouding was tussen werk en Senn. Uiteindelijk werkt Peter vijf dagen op kantoor en ik vier dagen in de boekhandel. Eigenlijk kunnen wij nu meer uitgeven dan daarvoor, omdat ik nu meer werk. Voordat wij Senn hadden, studeerde ik nog en werkte ik alleen in het weekend.”

 

Peter: “Ik vind mijn nieuwe baan nu ook heel fijn. Toen ik nog op de vrachtwagen zat, begon ik heel vroeg in de ochtend en wist ik nooit hoe laat ik thuis was. Nu begin ik niet voor tien uur en heb ik dus altijd mijn ochtend met Senn. In de avond zie ik hem niet – dat is wel even wennen – maar voorheen zag ik hem soms een hele dag niet. Daarnaast verdien ik beter en heb ik meer rust.”

 

Lees het hele verhaal in Fabulous Mama. Nu verkrijgbaar in de winkel.

Reactie schrijven

Commentaren: 0