· 

The mommy wars: ‘Goh, dat zou ik zelf nou nóóit doen…’

Of je nou borst- of flesvoeding geeft, te streng bent of te slap: er is altijd wel een andere moeder bereid om je keihard onderuit te halen. Journalist Floor Bakhuys Roozeboom gaat op zoek naar het hoe en waarom van mommy bashing.

 

Mijn eerste ‘zweepslag des oordeels’ zal ik niet snel vergeten. Ik was nog niet eens moeder. Wel dertig weken zwanger. Op aanraden van collega-freelancers die me al waren voorgegaan in het moederschap, had ik me voorgenomen op tijd te stoppen met werken. Echt even rust te nemen voor de bevalling. Dus bij een freelancersvergadering bij een van mijn opdrachtgevers zei ik na een bepaalde datum liever geen klussen meer te willen aannemen. “Om redenen die iedereen wel zal begrijpen”, voegde ik toe, met een lachje en een veelzeggende hand op mijn buik.

 

“Mag ik vragen hoeveel weken je dan bent?” De stem van de vrouw met de korte blonde bob die de vergadering voorzat, klonk zakelijk. “Eh, vijfendertig”, antwoordde ik aarzelend. “Oh, kind, waar heb je het over? Ik heb destijds op de dag van mijn bevalling nog mijn laatste deadline afgetikt. Niks aan de hand.” Triomfantelijk keek ze me aan. Ik sloeg mijn ogen neer. Voelde mijn wangen rood worden. Als bevroren bleef ik zitten. Mijn hand nog op mijn buik. Starend naar mijn notitieboekje.

 

Lees het hele verhaal in Fabulous Mama. Nu in de winkel!

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0