· 

#DeBellinga's

Ze zijn de popsterren van deze tijd en vaak nog piepjong: vloggers. Drie moeders vertellen over de leuke, maar ook soms minder leuke ervaringen met hun mini-celebs: “Op de ontmoetingsdag moesten we een cirkel om Nina heen vormen om haar te beschermen.” Door Liesbeth Oeseburg | fotografie Tabitha van Duin

 

 

 

Fara Bellinga (29) is de moeder van Luan (5), Lucilla (3) en Luxy (haar geboorte op 8 maart jongstleden haalde het Jeugdjournaal). Samen met haar man Daniël en haar kinderen is zij te zien op het populaire FamilieVloggers.nl #DeBellinga’s. Hun YouTube-kanaal heeft bijna 220.000 abonnees. Luan en Lucilla hebben ook al een eigen kanaal.

 

“Als familievloggers vloggen mijn man Daniël en ik dagelijks over ons leven. Sinds vorig jaar kunnen we er van bestaan. We vinden het leuk om ons leven als een mooi schilderwerkje vast te leggen. Ik monteer elke avond tussen zeven en negen uur de video’s en onderhoud het contact met de kijkers. Daniël zorgt daarna ervoor dat alles online komt en op de sociale media ingepland wordt. 

Onze inkomsten komen vooral uit de YouTube ads. Van mijn laatste zwangerschap hadden we een hele sponsorzwangerschap kunnen maken, maar dat hebben we bewust niet gedaan. Het is onze kracht dat we als gezin ‘echt’ blijven, ook nu we als vloggers zo groot zijn. Wanneer ik mijn kinderen film in de speeltuin, kan ik zo drie ouders aanwijzen die ook opnames maken. Onze kinderen zijn opgegroeid met de camera en weten niet beter dan dat wij alles filmen. Wel maken wij ze ervan bewust dat wij vloggers zijn en daarom zo vaak naar een pretpark of op vakantie mogen.

 

We vragen de kids soms of ze een eigen filmpje willen maken. Dan zet ik onze vlogcamera op de standaard en ga ik met ze knutselen of een spelletje spelen. Er komen ontzettend leuke praatjes uit de kids als ze lekker hun gang gaan. Als ze geen zin hebben, mogen ze wat anders doen. Een vlog wordt toch niet leuk met een mopperend kind. Toen ik Luans vlog tijdens mijn zwangerschapsverlof even on hold zette, was hij een beetje beteuterd. Vroeg hij na de bevalling: ‘Mama, de baby is nu toch uit de buik, dus wanneer gaan we weer een vlogje maken?’

 

Lees het hele verhaal in Fabulous Mama. Nu verkrijgbaar in de winkel.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0