· 

Binnenkijken bij Fabienne Chapot

Fabienne Chapot (37), moeder van Hugo (3), besloot haar complete inrichting om te gooien. Het resultaat is een eigentijdse mix van mooie merken, vintage en vooral veel kleur.

Tekst Marije Veerman | Fotografie Henny van Belkom

 

 

 

 

 

 

 

“Interieur betekent voor mij een manier om jezelf te uiten. Je vertelt als het ware een verhaal met elk  item en elke kleur die je uitkiest. Misschien is dat ook een  benadering die past bij mijn karakter.

 

Ik ben heel gevoelig voor mooie plekjes. Van die restaurants of hotellobby’s, waarbij je direct ziet dat er liefde en aandacht is besteed aan de inrichting. Dat gaat tot in de kleinste details. Ik krijg daar zo veel inspiratie en energie van. Heerlijk.

 

Acht jaar geleden kocht ik samen met mijn ex dit huis aan de gracht, in de wijk de Jordaan. Ik wilde heel graag een oud huis en in dit deel van Amsterdam is geen pand hetzelfde. Daar ben ik op gevallen. De grappige hoekjes, geheime deuren en gekke raampjes, die maken dit huis zo uniek. Van buiten heb je ook geen idee hoeveel ruimte er eigenlijk in zit. Dat komt vooral doordat het is opgedeeld in een voorhuis en een achterhuis, met in het midden een patio”.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0