· 

Angela Schijf: ‘Verdriet draagt makkelijker met z’n tweeën’

Al zes jaar lang deelt ze lief en leed als onze vaste columniste: actrice Angela Schijf (39), moeder van drie dochters (13, 11 en 6). Waar onzekerheid over zichzelf in haar aard zit, biedt het rotsvaste vertrouwen in haar man altijd houvast: “Ik zal Tom nooit meer verlaten. Dan moet het wel heel gek lopen.”

 

Het is vijf uur in de middag als Angela in het bruine café van bioscoop The Movies in Amsterdam al zit te wachten. Behalve zij is er niemand in de zaak. Ze zit in het midden, aan een rond tafeltje.

Met haar spijkersalopette, witte blouse en haar haren springerig de lucht in, oogt ze zo tien jaar jonger dan de 38 jaar die ze daadwerkelijk is.

Ze heeft iets jeugdigs over zich, iets wat ze maar niet kwijtraakt, ook al wordt ze ouder. Haar blik open, haar ogen stralend. Ze komt net uit Antwerpen gereden, waar ze al zestien jaar samen met haar man Tom en haar drie kinderen Bloem (13), Mensje (11) en Zus (6) woont. Het meeste van haar werk vindt nog steeds in Nederland plaats, dus kan het zomaar zijn dat ze vier à vijf dagen in de week van huis is. Dan slaapt ze in haar appartementje in Amsterdam.

Het weggaan van huis vindt ze altijd moeilijk, dan is het even drie keer slikken. Maar als ze eenmaal aan het werk is, gaat ze daar helemaal in op. Complete focus. Ze heeft dat ook nodig, zo vertelt ze later, die scheidslijn. Dat ze helemaal op kan gaan in haar werk.

Even leeft ze dan weer een soort vrijgezellenbestaan. Dat ze niet op de klok hoeft te kijken, nergens rekening mee hoeft te houden. Maar als ze wel thuis is, dan is ze er ook echt met iedere vezel in haar lichaam. Angela: “Dan leer ik ook geen letter tekst meer. Ben ik een enorme moederkloek. Zo een die klaarzit met kopjes thee en koekjes. Die twee levens leef ik naast elkaar.”

 

Lees het hele verhaal in Fabulous Mama. Nu in de winkel.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Rebecca Lieve (vrijdag, 15 juni 2018 23:05)

    Het blijft me toch aantrekken...dit blad, vooal toen ik zwanger was van mijn bloedjes van kinderen...maar helaas is een abonnement voor mij te duur.
    Dussssss, af en toe dan maar in de winkel kopen... is het al zaterdag....;)))