· 

Hola Guapa!

Spanje in de zomermaanden te toeristisch? Niet voor Malou. Ze croste samen met haar gezin drie weken lang door Andalusië en voelde zich bijna een local.

 

“Hola guapa”, zegt de receptioniste van het hotel terwijl ze liefkozend naar onzendochter Evy (4) kijkt. We zullen het nognvaak horen tijdens onze roadtrip; onzenkleuter met haar witblonde krullen valt behoorlijk op in Zuid-Spanje, waar we bijna drie weken vertoeven. Historie, prachtige natuur, maar ook: zon, zee & strand; onze ideale ‘vakantiemix’. En niet te vergeten ontelbare visrestaurants, tapasbarretjes en de lokale specialiteit: sherry. De prachtige regio Andalusië heeft het allemaal. 

Weg van het massatoerisme

 

De havenstad El Puerto de Santa María, op zo’n 15 kilometer van Cadiz, is een redelijk onbekende bestemming binnen de regio Andalusië. Denk: een uitgestrekt zandstrand en meer dan betaalbare tapasrestaurantjes aan de boulevard. Het is weliswaar een redelijk populaire kustbestemming voor inwoners uit de regio, maar nog onontdekt door ‘buitenlanders’ - van massatoerisme is hier geen sprake, ontdekken we al snel. En het is hier goed toeven. Zo zoeken we op het heetst van de dag graag verkoeling bij Palapa Beach, een heerlijk strandtentje. Hier kun je genieten van visgerechten of gewoon een goeie kop koffie drinken terwijl je naar de zee tuurt. De houten loungebanken met gekleurde kussens en wuivende – rieten – parasols zorgen voor een instant vakantiegevoel. Ook Evy vermaakt zich; elke avond staat er een kleine ‘kermis’ op de boulevard waar ze zich na het diner (lees: nog meer vis en tapas) uitleeft op de trampoline. Dineren doe je bij restaurant Blanca Paloma, een pizzeria met idyllische binnentuin. Het is een klein ritje met de auto, maar het eten is absoluut de moeite waard. Wij aten er de lekkerste pizza (tip: de Coffee-break pizza) en dronken heerlijke wijn. Bonus: de bediening is heel gastvrij en zodra ze Evy in het vizier kregen, werd er direct een springkussen in de tuin opgeblazen.

 

Lees het hele verhaal in Fabulous Mama. Nu in de winkel.

Reactie schrijven

Commentaren: 0