· 

Binnenkijken bij….

Tien jaar geleden kocht Marjoleine (39) met haar man Alex (43) een krappe benedenwoning van 65m2 in Amsterdam-West. Ze bouwden een werkruimte in de achtertuin, plaatsten een uitbouw en kochten het huis van de bovenbuurvrouw. Nu wonen ze met hun kinderen Liedewij (10), Bloeme (8) en Elfie (4) op een ruime 155m2. Tekst Tessa Bosman | fotografie Henny van Belkom

 

“Vrienden verklaarden ons voor gek toen we dit huis kochten. ‘Veel te duur en veel te klein!’ Het was in de tijd dat je in Amsterdam met acht andere stellen een bezichtiging deed, tegen elkaar opbood en snel moest beslissen. Maar de druk stond op de ketel, want ik was net bevallen van Liedewij en het huurcontract van ons vorige huis was al opgezegd. Dit huis had dienstgedaan als studentenhuis en dat was te zien. In de keuken hingen nog twee gammele kastjes aan de muur, in de douche zat zo’n oude granito vloer met een enorme barst erin en in de rest van het huis ontbraken de vloeren überhaupt. Maar er was wel een tuin. En daar zag ik meteen mogelijkheden. ‘Dit gaat wel wat worden’, zei ik tegen Alex. We bouwden eerst een goed geïsoleerde werkruimte met twee kamers achterin de tuin. Een atelier voor mij - ik ben modeontwerper en vrijeschoolleerkracht - en een studio voor Alex, want hij maakt muziek. Toen ik zwanger raakte van Bloeme dachten we even aan verhuizen.


Lees het hele verhaal in Fabulous Mama. Nu in de winkel.

Reactie schrijven

Commentaren: 0