· 

‘Met mijn buik groeide ook de band met de papa’s’

Twintig jaar lang verlangde de lesbische Fleur Koning (43) naar een kind, maar ze vond niet de juiste donor. En toen, op haar 40ste, was daar Jan en besloten ze ervoor te gaan: “Zo mooi om Jamies komst te delen. Terwijl ik bijkwam van de keizersnee, lag ze heerlijk op Jans buik.”

 

“Een bevriende kapper was de eerste die ik benaderde. Tijdens een etentje, in het bijzijn van zijn vriendin, vroeg ik het, nerveus. Hij sloeg zijn hand op zijn borst, stond op en zei met een trotse blik dat hij zich vereerd voelde. Mijn hart maakte een sprongetje, maar brak bijna toen hij vervolgens vertelde dat zijn vriendin en hij bezig waren om zwanger te worden. Daarna heb ik nog twee mannen uit mijn omgeving gevraagd en ook zij hadden een aannemelijke reden om geen spermadonor te willen zijn. Ik heb er járen over gedaan om een donor te vinden. Ik was 21 en had een heleboel vriendjes gehad, maar echt verliefd werd ik pas toen ik voor het eerst met een vrouw sliep. Toen wist ik dat ik lesbisch was. Ik had als puber al met die gevoelens geworsteld. Niet omdat mijn ouders het niet zouden accepteren - als ik gelukkig ben, zijn zij het ook, riepen ze altijd - maar de twijfel die ik constant voelde als ik met een jongen was, maakte mij onzeker. Onzeker over me zelf, over het leven en wie ik wilde worden. Het was een verwarrende tijd en daardoor een opluchting toen ik het eindelijk wel zeker wist, maar tegelijkertijd barstte ik ook in tranen uit. Omdat ik me realiseerde dat ik nooit op een natuurlijke manier met een geliefde kinderen zou kunnen krijgen. Die reactie verbaasde mezelf ook, omdat ik nooit bezig was geweest met het moederschap. Ik was de stoere Fleur, de oudste in een gezin met drie meisjes, geen moederlijk type, al hield ik van gezelligheid en genoot ik van de familiebijeenkomsten tijdens Kerst, Pasen en Sinterklaas. Ik realiseerde me op dat moment ineens dat ik een diep verlangen bezat om te zorgen, onvoorwaardelijke liefde te geven en om net als andere vrouwen op een schoolplein te staanen als moeder te functioneren in de maatschappij. Een soort natuurlijke oerdrang.

 

Lees het hele verhaal nu in Fabulous Mama. Nu in de winkel.

Reactie schrijven

Commentaren: 0