· 

‘Ik leef nog. Ik kan dit’

Ze groeide op voor het oog van een miljoenenpubliek: Marly van der Velden (30) aka Nina uit GTST. Over haar jeugd, haar worsteling met anorexia en moeder worden: “Als klein meisje wilde ik eigenlijk het liefst verdwijnen.”

 

Opgewekt loopt ze de klapdeuren bij Endemol door. Een ietwat baggy spijkerbroek en roestrode blouse. Het haar in een hoge staart. Ze heeft er net een draaiochtend opzitten. Vroeg moest ze vandaag. Om acht uur al, maar, vertrouwt ze me meteen toe: het kan erger. De eerste call, zoals dat heet, is om 7 uur ’s ochtends, en het kan zomaar zo zijn dat je er zit tot zeven uur ’s avonds. Ze bestelt een soja latte, maar dan wel in een meeneembeker, “want dat drink zo lekker” en ploft neer in een van de luie stoelen van de provisorische huiskamer van Endemol. Dit is de plek waar ze opgroeide. Waar ze binnenkwam als meisje van 17. Onzeker nog, met nul acteerervaring. Op dat moment wist niemand nog wat voor strijd ze al had geleverd. Hoe ze jarenlang worstelde met een eetstoornis en uiteindelijk vel over been drie maanden in het ziekenhuis lag. Ze voelde niets meer. Was volkomen leeg. Wat later zal ze vertellen dat haar rol bij Goede Tijden Slechte Tijden voor haar als de ultieme overwinning voelde. Het was haar droom geweest, al vanaf dat ze een klein meisje was. Maar altijd had ze het gevoel dat het niet voor haar was weggelegd. Alsof alleen anderen dat zouden kunnen. Een onzekerheidsdingetje, waarvan ze hoopt dat het haar kinderen bespaard zal blijven. “Ik heb echt moeten leren dat je geluk zelf moet najagen. Dat je het niet kunt halen uit iemand anders.”

 

Lees het hele verhaal in Fabulous Mama. Nu in de winkel.

Reactie schrijven

Commentaren: 0