Zon, zeewater en chloor zijn nou niet bepaald de ideale combinatie voor je haren. Met een paar handigheidjes kun je er toch voor zorgen dat je straks niet met een bos stro van je vakantieadres terugkomt.

Tip 1: spoel met kraanwater

Spoel het liefst vóór je gaat zwemmen en erna je haar met kraanwater. Doordat er schoon water in je haar zit, slagen zout en chloor er minder goed in om je haar binnen te dringen.

Tip 2: leave in conditioner

Breng ook gedurende de dag een goede leave in conditioner aan in je haar, vooral in de punten. Dit sluit de haarschubben, waardoor zout, chloor en mineralen minder goed in je haar kunnen trekken. Ook voor kinderharen is dit aan te raden, want je kinderen liggen vaak nog een stuk langer in het water dan jijzelf.

Tip 3: bescherm met uv-beschermer

Spray je haar en dat van je kinderen ook geregeld in met een uv-beschermer. Die beschermt niet alleen tegen uv-straling, maar geeft je haar ook de nodige antioxidanten om te herstellen en oliën om te verzorgen. Een fijne is bijvoorbeeld Invisible Oil Heat UV protective Primer, € 27,78 (Bumble and Bumble).

Meer zomer-beautytricks? Je vindt ze in fabulous mama | nummer 6-7 | 2018