De no make-up look van vorige zomer was ook nu weer veelvuldig te zien op de catwalk. Of het nou bij Balmain was (golvende boho-lokken en een hint van gloss op de lippen) of bij Stella McCartney (baby skin met een gezonde glans).

Deze look begint vooral bij een goede huidverzorging, die optimaal hydrateert, zoals Niod Hydration Vaccine, € 47,19 of Dr Jackson’s Coconut Melt, € 15.

Breng daarna een lichte CC of BB cream aan om je huid te egaliseren, bijvoorbeeld Vichy Normaderm BB Clear, € 20,50 en verstop met een concealer eventuele donkere kringen.

Vervolgens breng je je wenkbrauwen in model met wenkbrauwgel. Dit zorgt ook meteen voor wat diepte in de kleur. Doe je mascara alleen op het uiteinde van je wimpers.

Highlight ten slotte het gebied net boven je jukbeenderen, je neus, het uiteinde van je wenkbrauwen, je voorhoofd en je kin met een poederkwast of met je vingers. Een fijne highlighter is die van H&M, € 7,99.

Deze look gaat trouwens hand in hand met een andere oude bekende: de lage staart. Dit seizoen met een simpel leren touwtje er losjes omheen gebonden. Kwast Real Techniques Powder Brush, € 13,49 of Hourglass Ambient Lighting Edit Brush, € 50

Wil je meer beautytricks? Bekijk ze allemaal in fabulous mama | nummer 4 | 2018