Ingrediënten

Voor de crêpes

  • 160 g volkoren zelfrijzend bakmeel*, gezeefd
  • 30 g amandelmeel
  • 560 ml ongezoete amandelmelk
  • 2 eieren
  • ongezouten boter, gesmolten, om in te vetten
  • 90 g honing, voor erbij
  • kaneel, om te bestuiven

Voor de geklopte ricotta

  • 480 g verse stevige ricotta
  • 1 tl vanillepasta of vanille-extract

Bereiding

Doe het bakmeel en amandelmeel in een grote kom. Meng de amandelmelk en eieren in een middelgrote maatbeker met een garde. Voeg het melkmengsel geleidelijk toe aan het meelmengsel en klop tot een glad beslag. Dek de kom af met plasticfolie en laat 20 minuten staan.

Verwarm een kleine antiaanbakpan op matig vuur en kwast in met de boter. Doe voor elke crêpe 60 ml beslag in de pan en draai de pan voorzichtig, zodat de hele bodem bedekt raakt; vet de pan tussendoor zo nodig opnieuw in.

Bak de crêpes ongeveer 4 minuten aan elke kant. Haal uit de pan en houd warm. Klop de ricotta met de vanille in een middelgrote kom tot een gladde massa. Schep op elke crêpe geklopte ricotta en bedruip met honing. Bestuif met kaneel en dien op.