Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 10 minuten
Voor 4 personen

Nodig

  • 50 g pecannoten
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 g boerenkool, dikke nerven verwijderd, in reepjes gescheurd
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 20 g verse gember, geschild en fijngehakt
  • geraspte schil van 1 citroen
  • stoofpan Ø 30 cm

boerenkoolpannetje met pecan nodig

Bereiding

Doe de pecannoten en suiker in de stoofpan en laat ze al roerend op hoog vuur in 5 minuten karamelliseren. Haal de noten uit de pan en doe de olie en dan de boerenkool erin. Laat 5 minuten stoven en roer de sojasaus en gember erdoor. Garneer met de geraspte citroenschil en de gehakte gekaramelliseerde pecannoten.

Dit recept komt uit het kookboek Vega stoofpotjes easy, Sabrina Fauda-Role, €19,95, uitgeverij Becht.