Op het boodschappenlijstje
4 stronkjes witlof
1 appel
2 mandarijnen
1 handje walnoten (optioneel)
1 bosje munt
500 g halloumi
bloem om te bestrooien
zonnebloemolie
2 handjes rozijnen
3 el mayonaise
2 el yoghurt
1 scheutje sinaasappelsap

Zo maak je het
Snijd de witlof in stukjes en de appel in blokjes. Pel de mandarijnen en verdeel ze in partjes. Hak als je ze gebruikt de walnoten grof. Pluk het muntblad, leg de blaadjes op elkaar en rol ze op. Snijd in dunne reepjes. • Snijd de halloumi in frieten en bestrooi ze rondom met bloem. Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een diepe, stevige pan. • Meng ondertussen de witlof, appel, mandarijn, rozijnen en eventueel de walnoten door elkaar. Klop de mayo, yoghurt en het sinaasappelsap tot een romige dressing en schep deze door de witlofsalade. Bestrooi met de reepjes munt en zet apart. • Frituur de halloumifrieten, met zo’n 5 stuks per keer zodat ze niet aan elkaar plakken, circa 2 minuten of tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat ze heel even uitlekken op keukenpapier en serveer ze daarna meteen, met de witlofsalade erbij.

Tip
Je kunt deze hap uitbreiden met gebakken broccoli en flatbread.

Appeltje-eitje
Koken is hartstikke leuk, maar niet als je om vijf uur op weg naar de super nog moet bedenken wat je zult maken en weet dat je huisgenoten ondertussen richting het keukenkastje sneaken op zoek naar een snack. Tooske Ragas verzamelde in haar vriendenkring favorieten die lekker, gezond en snel te serveren zijn. Zo wordt ook doordeweeks koken appeltje-eitje! (Alle recepten zijn voor 4 personen)

Veel meer altijd-goed-gerechten die je in een mum van tijd op tafel zet vind je in Appeltje eitje van Tooske Ragas, € 20,99, Unieboek Spectrum