Ingrediënten voor 2 personen

  • 5 kleine aardappelen fleur de sel • zeezout • versgemalen zwarte peper • 1 teentje knoflook, geraspt • 200 ml olijfolie • 1 takje rozemarijn • 2 kipfilets, biologisch • 2 eieren, losgeklopt • 300 g panko (evt. vervangen door broodkruim) • 2 gezouten ansjovisfilets • 10 Taggiasche zwarte olijven • 12 kappertjes • 1 krop ijsbergsla • 1⁄2 zoete ui, in halve maantjes • 2 el harissa • 150 ml aioli • 1 citroen, rasp

Benodigdheden: mandoline, rasp en keukenpapier

Sergio: “Mijn kinderen en ik zijn gek op crispy chicken. Deze versie is half Marokkaans, half Spaans; ik vind het super om deze twee culturen met elkaar te mixen.”

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze met behulp van een mandoline in gelijkmatige schijfjes. Doe ze in een pannetje en kruid met fleur de sel en zwarte peper. Rasp er 1 teentje knoflook overheen en besprenkel royaal met olijfolie tot ze net onderstaan. Voeg ook de rozemarijn toe.

Verwarm het geheel op laag vuur en konfijt de aardappelschijfjes tot ze beetgaar zijn. Giet de olie af en zet de aardappelschijfjes apart.

Sla de kipfilets plat en kruid met zeezout en zwarte peper. Haal de filets door het ei en vervolgens door de panko.

Meng de ansjovis, de olijven en de kappertjes met 1 theelepel olijfolie tot een tapenade. Halveer de krop sla en laat daarbij de buitenste 3-4 bladeren aan elkaar zitten.

Bak de kipschnitzels krokant in de olijfolie en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de schnitzels in gelijke stukken en zet ze rechtop naast elkaar. Steek de aardappelschijfjes en de zoete ui ertussen en plaats deze op de ijsbergsla.

Garneer met de tapenade en lepel onregelmatig de harissa en de aioli eroverheen. Kruid extra met fleur de sel en zwarte peper. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en de citroenrasp.

Verliefd op Ibiza

Chef-kok Sergio Herman komt graag op Ibiza. Omdat er waanzinnige ingrediënten groeien. En vanwege die relaxte vrije vibe, natuurlijk. Die open mind combineerde hij met zijn passie voor koken, en dat leverde een heerlijk boek op: Sobremesa.

Nog veel meer recepten vind je in Sobremesa, Sergio Herman, € 34,99, overamsteluitgevers.nl

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.