Hawaïaanse pokébowl

Nodig

  • 140 g gedopte edamames uit de diepvries
  • 300 g gesneden verse sashimi-tonijn of uitgelekte tonijn in olijfolie uit blik
  • 800 g gekookte zilvervliesrijst
  • 2 wortels, geraspt
  • 2 komkommers, grofgesneden

Voor de dressing

  • 60 cml limoensap (lekker zuur)
  • 60 ml sojasaus
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 tl sesamolie (naar keuze)

Bereiding

Doe de edamames in een vergiet, spoel ze onder heet water om ze te ontdooien en laat ze goed uitlekken.

Doe voor de dressing het limoensap, de sojasaus, de ahornsiroop en de sesamolie in een kommetje en meng alles met een garde (je kunt alles ook in een potje met goed sluitend deksel doen en flink schudden). Doe de tonijn in een middelgrote kom met de helft van de dressing. Schep goed om met een tang.

Verdeel de rijst over 4 kommen en schep daarop de tonijn, wortel, komkommer en edamames, alles op een eigen plekje.

Druppel de rest van de dressing erover (misschien moet je hem nog even doorkloppen). Strooi er als je dat lekker vindt wat ringetjes lente-ui en sesamzaad over.