Vandaag delen wij een lekker gezond recept voor homemade granola. Dit recept is geschikt voor het hele gezin. 

Bereidingstijd 5 minuten – exclusief 10-12 minuten oventijd
Voor circa 275 g ontbijtgranen

Ingrediënten

100 g blanke amandelen • 60 g (3 stuks) medjouldadels, ontpit • 1-2 el gesmolten kokosolie, zonnebloemolie of olijfolie voor bakken/braden • 1 el honing (niet geschikt onder 1 jaar) • snuf kaneel • 100 g havermoutvlokken

Voor erbij
yoghurt • peer • braam • blauwe bes

Extra nodig
hakmolentje • bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 175 °C. Hak intussen de amandelen met behulp van een hakmolentje fijn (of gebruik amandelmeel). Voeg de ontpitte dadels bij de gemalen amandelen. Voeg de olie, de honing en een snuf kaneel toe. Meng door elkaar tot een kleverige pasta. Voeg de havermoutvlokken toe en kneed er met je vingers kruimelige brokken van (zo veel mogelijk van gelijke grootte).

Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid de brokjes deeg erover uit. Zet de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de brokken in 10-12 minuten goudbruin (kleine kruimeltjes zullen iets sneller bruin kleuren). Hussel tussendoor om. Laat nog even afkoelen, zodat de brokken krokant worden. Serveer met yoghurt en vers fruit van het seizoen.

Let op
Geef, in verband met de harde brokken en honing, de granola pas aan kinderen vanaf 1 jaar.

Lekker anders
Voeg naar wens verschillende noten en/of zaden aan de ontbijtgranen toe, zoals zonnebloempitjes, gebroken lijnzaad en hazelnoten.

Zin in meer?
Deze en nog 65 recepten om van te groeien komen uit het kookboek Van kleine spruit tot toffe peer van Gees van Asperen. Maaike van Haaster maakte er de foto’s bij. € 20,99, Kosmos Uitgevers

Van kleine spruit tot toffe peer

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.