Het is natuurlijk een goede eigenschap om een beetje spaarzaam te zijn. Zeker in je keuken, waar je doorgaans niet heel veel ruimte hebt, wil je het liefst een beetje minimalistisch zijn. Maar zo nu en dan is het ook wel leuk om een apparaat te kopen dat gewoon grappig is. Je hebt vast nog wel een plekje in je keukenkast voor deze keukenpareltjes.

Milkshake machine

Niks is lekkerder op een warme dag dan een verfrissende milkshake. Nu kan je die natuurlijk bij de Mac gaan halen, maar dan zit er vaak ontzettend veel suiker en kleurstof in. Als je hem zelf maakt, kan je hem vullen met gezonde verse vruchten en precies zoals jij hem lekker vindt. Met je eigen milkshake machine is het bovendien een een mum van tijd gepiept.

Soupmaker

Soep is de perfecte snelle maaltijd. Zeker voor een druk gezin, waarbij de volgende voetbaltraining of vioolles altijd net onhandig valt met eten. In de soupmaker hoef je alleen wat grof gesneden groente en water te gooien, en hij maakt er in een handomdraai heerlijke verse soep van. Minimale inspanning, groot plezier. Wat wil je nog meer?

Eierkoker

Hou jij van een gekookt eitje bij het ontbijt? Dan is een eierkoker het perfecte keukenapparaat voor jou. Met het handige maatbekertje stel je precies in hoe hard- of zachtgekookt jij je ei wil. Vervolgens zet je het ei erin, deksel dicht en even wachten. In de tussentijd kan je mooi de rest van het gezin uit bed trommelen, om vervolgens met een perfect gekookt eitje van het ontbijt te genieten.

Cupcake-ijzer

Als je kids dol zijn op cakejes bakken, is dit een handig apparaat. Geen gedoe met een hete oven en slappe papiertjes. Het apparaat lijkt een beetje op een tosti-ijzer, maar dan met ronde bakjes erin. Hierin kan je het cakebeslag gieten. Vervolgens klap je hem dicht, wacht je even en tadaaa! Perfecte kleine cupcakes. Nu alleen nog versieren.

Messenslijper

Wist je dat scherpe messen minder gevaarlijk zijn in het gebruik dan botte messen? Dat komt omdat botte messen sneller wegschieten en zo in je hand terechtkomen. Het is dus verstandig om regelmatig je messen te slijpen. Dat kan je met de hand doen, maar het is nog veel makkelijker met een elektrische slijper. Zo snij jij voortaan de perfecte dunne plakjes tomaat waar je altijd al van droomde.