Recept picknick linzensalade met gemarineerde rode ui

Ingrediënten

Linzensalade

  • 330 g Puy-linzen
  • 2 verse laurierblaadjes
  • 4 takjes tijm
  • 1 grote wortel, in kleine stukjes
  • 1 stengel bleekselderij, in kleine stukjes
  • 30 g fijngehakte platte peterselie
  • 2 eetlepels fijngehakte dille
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 100 g geitenkaas

Gemarineerde rode ui

  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 250 ml rodewijnazijn
  • 1 eetlepel zeezout
  • 1 eetlepel suiker

Dressing

  • 2 theelepels dijonmosterd
  • 2 theelepels rodewijnazijn
  • 80 ml extra vierge olijfolie

Bereiding

Marineer de ui door hem samen met de azijn, het zout en de suiker in een kom te doen. Meng alles goed en dek de kom af.

Laat de ui minstens een uur marineren, of tot hij zacht is. Laat de ui goed uitlekken.

Doe de linzen, laurierblaadjes en takjes tijm in een pan met water. Breng het geheel aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes koken.

Voeg de wortel en bleekselderij toe en laat het geheel nog 7 minuten zachtjes koken, of tot de linzen en groenten gaar zijn. Giet af en laat afkoelen.

Schep het linzenmengsel in een grote kom. Voeg de peterselie, dille en gemarineerde ui toe.

Meng in een hoge mengbeker de ingrediënten voor de dressing. Klop ze goed door.

Schenk de dressing over de salade en meng alles goed. Breng het geheel op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper.

Strooi tot slot de geitenkaas erover en serveer.

Je kunt deze salade – en de gemarineerde ui – al een dag van tevoren klaarmaken, maar voeg de dressing pas vlak voor het serveren toe.