Fris, fruitig en feestelijk zijn ze, deze alcoholvrije drankjes. Dus geef je een borrel of bbq, serveer dan ook eens een van deze mocktails. Wordt het voor de BOB en je zwangere vriendin ook een leuke avond!

Foster Pines

Rozemarijn heeft een vrij krachtige smaak, die doet denken aan naaldhout en goed combineert met grapefruitwater.

Nodig
Voor 6 glazen
1 liter water – 3 takjes rozemarijn – 1 roze grapefruit, in plakjes

Bereiding
Doe alle ingrediënten in een karaf en zet minstens 1 uur in de koelkast, zodat het water goed koud wordt en de smaken op elkaar in kunnen werken.

Lekker aan tafel
Dit smaakwater past goed bij gegrilde witte asperges. Ook lekker bij klassieke aspergegerechten met ham en ei.

Knock-out

Deze punch, de klassieke bowl in een modern jasje, is bedoeld voor feestjes. Serveer ’m in een grote glazen schaal, dat ziet er supermooi uit.

Nodig
Voor 12 glazen
1 liter bruiswater – 300 ml sweet & sour-siroop – 1 liter grapefruitsap, gezeefd – 2 citroenen – 2 sinaasappels – 2 bloedsinaasappels – 2 limoenen – 2 mandarijnen – 2 rode grapefruits – 1 granaatappel – 5 takjes tijm – 3 takjes rozemarijn

Bereiding
Meng het bruiswater met de siroop en het grapefruitsap in een grote schaal.  Boen de schil van alle vruchten heel goed schoon en snijd ze in plakjes. Halveer de granaatappel en klop met de bolle kant van een lepel de pitjes eruit. Doe het fruit samen met de kruiden bij de limonade.
 Schep de punch met een soeplepel in de glazen.

Lekker bij borrelhapjes
Deze punch is ideaal om te serveren bij hapjes als zalmtartaar met crème fraîche of crostini met gegrilde aubergine en een beetje rodewijnazijn.

Marrakesh

Over het algemeen wordt alleen het merg van vanillestokjes gebruikt. Maar omdat ze zo decoratief zijn, kun je de stokjes zelf ook in de waterkaraf doen.

Nodig
Voor 6 glazen
1 liter water – 1 vanillestokje, in de lengte gehalveerd – 5 takjes chocolademunt* – 5 kardemompeulen, gekneusd – schil van 1 sinaasappel

Bereiding
Doe het water, het vanillestokje, de takjes munt, kardemompeulen en sinaasappelschil in een karaf. Zet 1 uur in de koelkast en laat de smaken op elkaar inwerken. Je kunt er ook nog wat partjes sinaasappel aan toevoegen.

*Chocolademunt is een variant van de gewone pepermuntplant en smaakt een beetje naar chocolade. Je koopt hem online of bij een goed gesorteerd tuincentrum.

Lekker aan tafel
De smaak van vanille past goed bij zeevruchten, bijvoorbeeld bij een salade met kreeft en citrusvruchten. Ook lekker bij gerechten met witte chocola en gepocheerde peer.

Meer mocktails?
Deze recepten komen uit Limonade van The Holy Kauw Company en Arno van Elst, een boek waarin nog veel meer lekkere alcoholvrije drankjes voor volwassenen staan. € 17,99 Uitgeverij Snor

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.