Mediterrane minilamspita's

Nodig

  • 70 g fijngeraspte wortel (ongeveer 1 wortel)
  • 25 g zuurdesum- of volkorenbroodkruim
  • 350 g lamsgehakt
  • 2 el fijngehakte munt
  • 1 el honing
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl gemalen komijn
  • Zeezout en grofgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 el olijfolie extra vergine
  • 12 minipitabroodjes (zo schattig!)
  • 210 g kant-en-klare tzatziki of Griekse yoghurt
  • 1 komkommer, fijngesneden

Bereiding

Doe de wortel in een kom en druk met de bolle kant van een houten lepel het vocht eruit. Voeg het broodkruim toe en meng tot het brood zacht is. Voeg het gehakt, de munt, honing, knoflook, komijn en zout en peper toe. Meng alles goed met een spatel of schone handen.

Draai een balletje van 1 volle eetlepel van het gehaktmengsel. Rijg het aan een kleine spies en kneed het in een ovale vorm. Doe hetzelfde met de rest van het gehaktmengsel en maak 12 spiesen.

Verhit in een grote antiaanbakpan de olie op matig vuur. Bak hierin de spiesen in porties 3–4 minuten aan elke kant of tot ze goudbruin en gaar zijn. Beleg elk broodje met komkommer, tzatziki en een lamsspiesje. Dien op met partjes citroen en een simpele tomatensalade als je dat lekker vindt.