Nasi Goreng

Nodig

  • 1 el olijfolie extra vergine
  • 2 eieren, losgeklopt (klop ze in een kom)
  • 85 g fijngesneden broccoli (ongeveer ½ stronkje)
  • 3 lente-uitjes, bijgesneden en fijngehakt
  • 1 el fijngeraspte gemberwortel
  • 1 kg gekookte zilvervliesrijst
  • 120 g diepvriesdoperwten (lekker makkelijk!)
  • 2 el sojasaus

Bereiding

Verhit de helft van de olie in een grote antiaanbakpan op hoog vuur. Voeg de eieren toe en zwenk de pan rustig rond, totdat de hele bodem bedekt is met ei. Bak 1 minuut of tot de omelet net gaar is en de randjes bruin worden.

Laat de omelet met behulp van een spatel voorzichtig op een plank glijden. Rol hem op als hij iets is afgekoeld en snijd in reepjes. Dek af om warm te houden.

Verhit de rest van de olie op laag vuur in dezelfde pan. Voeg broccoli, ui en gember toe en bak al roerend met een spatel 2 minuten of tot de broccoli heldergroen en een beetje zacht is (de gember begin je nu ook te ruiken!).

Voeg rijst, erwtjes en sojasaus toe en bak nog 3–4 minuten of tot de rijst gloeiendheet is; roer heel af en toe.

Leg de reepjes omelet erop en geef er als je dat lekker vindt nog extra soja- of chilisaus bij.