Pan Bagnaat met tonijn en ansjovis

Recept voor 6 personen

Recepten picknick Pan Bagnaat met tonijn en ansjovis

Ingrediënten

  • 1 rond (Frans) landbrood (ø 20 cm)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels appelciderazijn
  • 2 ansjovisfilets, fijngesneden
  • 1⁄2 kleine rode ui, gesnipperd
  • 2 scharreleieren, hardgekookt, gepeld en in plakjes
  • 1 blikje tonijn in olijfolie (180 g), uitgelekt
  • 40 g zwarte olijven, ontpit en in stukjes
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • 2 tomaten, in dikke plakken
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 1 minikomkommer, in dunne plakjes

Bereiding

Snijd met een kartelmes het brood horizontaal doormidden; zorg ervoor dat de onderkant net iets groter is dan de bovenkant.

Pluk een klein beetje brood uit het binnenste van het brood om een holte te maken. Besprenkel beide snijkanten van het brood met olijfolie en azijn.

Verdeel de stukjes ansjovis over de onderste broodhelft, strooi de uisnippers erover en leg de plakjes ei erbovenop.

Maak met een vork de tonijn los in een kom. Voeg de olijven en paprika toe. Schep alles goed om.

Verdeel het tonijnmengsel over de plakjes ei. Leg hier de plakjes tomaat op en bestrooi ze met zeezout en versgemalen zwarte peper.

Voeg de plakjes komkommer toe en leg de bovenste helft van het brood erbovenop.

Druk de broodhelften stevig op elkaar en wikkel er plasticfolie strak omheen. Leg het brood dan tussen 2 snijplanken.

Druk een paar minuten stevig op de bovenste snijplank – of leg er een paar volle conservenblikken op – om het brood samen te persen.

Leg het brood 4-8 uur in de koelkast. Verwijder het plasticfolie en snijd het brood in 6 stukken.