Appeltje-eitje
Koken is hartstikke leuk, maar niet als je om vijf uur op weg naar de super nog moet bedenken wat je zult maken en weet dat je huisgenoten ondertussen richting het keukenkastje sneaken op zoek naar een snack. Tooske Ragas verzamelde in haar vriendenkring favorieten die lekker, gezond en snel te serveren zijn. Zo wordt ook doordeweeks koken appeltje-eitje! (Alle recepten zijn voor 4 personen)

Tooske: ‘Ik wilde op vakantie pasta met tonijn maken, maar kon in het huisje de door Bas opgeborgen boodschappen niet vinden. Pas toen ik de spekjes al had uitgebakken, stuitte ik toch nog op de tonijn. Die bleken prima samen te gaan!’

Op het boodschappenlijstje
1 rode ui 1 rode paprika • 2 tenen knoflook • 2 blikjes (liefst MSC-)tonijn op water • olijfolie • 200 g gerookt (liefst bio-)spekblokjes • ½ tl uienpoeder • 1 tl paprikapoeder • 300-350 g penne of fusilli • 300 ml slag- of kookroom • rode pesto naar smaak • peper en zout • 1 bosje bladpeterselie

Zo maak je het
Snipper de ui. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Snijd de knoflook fijn. Laat de tonijn uitlekken. • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de spekjes uit. Haal ze uit de pan en fruit de ui een paar minuten in het bakvet. Voeg de paprika en knoflook toe en bak ze op laag vuur mee, tot de paprika zacht is. Voeg het uienpoeder en het paprikapoeder toe en bak heel even mee. • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. • Voeg de room, het spek en de uitgelekte tonijn toe aan de pan. Breng de saus op smaak met rode pesto, peper en zout. Snijd de peterselie fijn en schep door de saus, houd wat achter ter garnering. • Schep de pasta door de saus. Serveer het gerecht bestrooid met de rest van de peterselie. Lekker met een salade.

Veel meer altijd-goed-gerechten die je in een mum van tijd op tafel zet vind je in Appeltje eitje van Tooske Ragas, € 20,99, Unieboek Spectrum