Pompoen en courgette met olijven en feta

voor 4 personen

pompoen en courgette met olijven en feta

Ingrediƫnten

Voor de salade

  • 2 kleine courgettes, boven- en onderkant eraf
  • 2 kleine gele zomerpompoenen, boven- en onderkant eraf
  • 2 el heel fijngesneden rode ui
  • 115 g feta, grof verkruimeld
  • 16 kalamataolijven, ontpit, drooggedept, in de lengte in vieren

Voor de dressing

  • 4 el karnemelk
  • 4 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • snufje kristalsuiker
  • handvol muntblaadjes, fijngesneden, plus hele blaadjes voor eroverheen

Bereiding

Maak de dressing: klop alle ingrediƫnten in een kommetje goed door elkaar. Spiraliseer de courgettes en pompoenen met het hulpstuk dat de dunste slierten maakt en dat ook het middelste deel verwijdert. Leg ze in een dunne laag op keukenpapier en dep ze zo droog mogelijk.

Meng in een schaal de gespiraliseerde groentes, ui en het grootste deel van de feta door elkaar. Schep de salade in het midden van een schaal en bestrooi met de rest van de feta, de in stukjes gesneden olijven en een paar muntblaadjes.

Dien meteen op, met de dressing op tafel.