Verwarmende pompoensoep

tekst: webredactie | recept voor 4 personen

Pompoensoep in een blauw diep bord

Nu het weer wat kouder wordt en de avonden langer, hebben we behoefte aan comfort food. Deze pompoensoep verwarmt je van binnenuit. Bovendien zit hij ook nog eens vol met supergezonde groenten, waardoor je weerstand een flinke boost krijgt.

Ingrediënten

  • 1 middelgrote pompoen
  • 2 rode paprika’s
  • 3 grote winterpenen
  • 1 oranje zoete aardappel
  • 1 ui
  • 3 tenen verse knoflook
  • 5 cm verse gember
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd
  • 1 blokje groentebouillion
  • 1 theelepel olijfolie
  • pompoenpitten
  • staafmixer

Bereiding

Snijd alle ingrediënten in kleine blokjes. De schil van de pompoen kan je over het algemeen gewoon eten. Zet een grote pan op het vuur met een beetje olijfolie. Fruit de ui en gooi daarna de grofgesneden knoflook erbij. Zet ondertussen de waterkoker aan.

Voeg één voor één de andere ingrediënten toe: eerst de blokjes pompoen, dan de zoete aardappel, de winterpeen en als laatste de paprika, de peper en de gember. Laat dit kort bakken, terwijl je regelmatig roert.

Als het water in de waterkoker kookt, kan je het bouillionblokje in stukjes breken en in de pan gooien. Vervolgens giet je het kokende water bij de groenten tot deze net onder water staan. Laat het geheel ongeveer 12 minuten koken op middelhoog vuur, onder regelmatig roeren.

Prik met een vork in de pompoen. Is deze zacht? Dan is je soep klaar. Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer de soep tot een gladde massa. Strooi ter garnering wat pompoenpitjes over de soep en serveer direct.