Rijstflensjes

Recept voor ongeveer 12 flensjes

Beslag voor rijstflensjes

Ingrediënten

  • 5 scharreleieren
  • 500 ml plantaardige melk naar keuze (zoals havermelk)
  • 150 g rijstmeel
  • 1 el roomboter of virgin kokosolie, gesmolten, plus extra om in te bakken
  • 1 tl zeezout

Bereiding

Voorbereiding + bereiding: ongeveer 10 minuten + 30 minuten rusten + bakken

Breek de eieren in een blender of foodprocessor, voeg de rest van de ingrediënten toe en pureer tot het een glad beslag is. Schenk dit in een kan en laat ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten.

Verhit een koekenpan met een doorsnee van 20 cm met antiaanbaklaag op middelhoog vuur met wat roomboter of olie. Laat de pan goed heet worden.

Klop het beslag kort door, schep 80 ml in de hete pan en draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt raakt met het beslag. Bak 1­2 minuten of tot er kleine luchtbelletjes ontstaan en de onderkant goudkleurig is.

Maak met een spatel het flensje rondom los van de pan en keer het voorzichtig om. Bak de andere kant ook 1­2 minuten tot het flensje gaar en goudkleurig is.

Leg op een bord en herhaal met de rest van het beslag (misschien moet je na het eerste flensje het vuur iets lager draaien).

Tip: Maak een dubbele hoeveelheid. Je kunt het beslag in een afgesloten kan in de koelkast maximaal drie dagen bewaren.

Tip: Het rijstmeel kun je vervangen door gewoon meel of speltmeel (al zijn de flensjes dan niet meer glutenvrij).