Roerbak met zoete aardappel, kip en pinda’s

voor 2 personen

roerbak met zoete aardappel, kip en pinda's

Ingrediënten

Voor de basis

  • 2 kleine kipfilets
  • 2 el zonnebloemolie
  • 60 g taugé
  • 225 g zoete aardappels, gespiraliseerd
  • 2 lente-uitjes, diagonaal in heel dunne ringen
  • 1 el fijngesneden korianderblaadjes, plus hele blaadjes voor eroverheen

Voor de marinade

  • 1 el sojasaus
  • 1 el Chinese rijstwijn
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl chiliolie
  • 1/2 tl kristalsuiker
  • 1 teen knoflook, gepeld, geperst
  • 2,5 cm verse gember, geschild, geraspt

Voor de pindasaus

  • 60 g pindakaas zonder stukjes
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl chiliolie
  • 1 el sojasaus
  • 2 tenen knoflook, gepeld, fijngesneden
  • 5 cm verse gember, geschild, fijngesneden
  • Bereiding

    Maak de marinade: klop alle ingrediënten in een schaaltje door elkaar tot de suiker is opgelost. Leg de kipfilets op een snijplank en leg er een vel bakpapier op. Sla erop met een deegroller of vleeshamer tot ze overal even dun zijn.

    Leg ze in een ondiepe schaal, schenk de marinade erover en wrijf die met je handen in het vlees. Zet 1-3 uur afgedekt in de koelkast – keer de kip een paar keer om.

    Maak de pindasaus: doe alle ingrediënten met 120 ml water in een blender of foodprocessor en mix tot een gladde saus. Verwarm de grill voor op de hoge stand en bekleed een bakplaat met opstaand randje met aluminiumfolie.

    Gril de kip aan beide kanten 3-4 minuten tot het vlees bruine plekjes heeft en gaar is. Verpak het losjes in aluminiumfolie en zet weg.

    Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg de taugé toe en roerbak 1 minuut.

    Doe de zoete aardappel erbij en bak 3 minuten mee – keer ze af en toe om tot ze zacht worden, maar niet breken.

    Schenk de pindasaus erbij en warm al roerend in 2-3 minuten op tot de zoete aardappels zacht en gaar zijn.

    Schep voorzichtig de lente-uitjes en koriander erdoor. Verdeel de noedels over 2 diepe borden. Snijd de kip in plakjes en leg ze erop.

    Garneer met de koriander en dien meteen op.