Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.

Sinaasappelcakejes met lavendel

Sinaasappelcakejes met lavendel

Cakejes bakken voor een picknick, maar nog op zoek naar een origineel recept? Deze sinaasappelcakejes met lavendel zijn heerlijk fris en zoet, voor een zomerse dag.

Ingrediënten

Cakejes

  • 2 grote scharreleieren
  • 100 ml olijfolie
  • fijngeraspte schil van 1/2 sinaasappel
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 50 ml Cointreau of een andere sinaasappellikeur
  • enkele druppels lavendel- essence*
  • 200 g bloem
  • 145 g fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf zeezout
  • gesmolten boter, voor het invetten

* Verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels.

Glazuur

  • 60 g poedersuiker
  • 1/2 theelepel sinaasappelrasp
  • 1 eetlepel sinaasappelsap
  • lavendelbloemen, voor het garneren (optioneel)

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 160 °C.

Klop in een mengkom de eieren met de olijfolie, sinaasappelrasp, het sinaasappelsap, de likeur en lavendel-essence lichtjes door elkaar.

Doe de bloem, suiker, het bakpoeder en zout in de kom van een mixer. Gebruik een spatelvormig hulpstuk om de ingrediënten langzaam te mengen.

Laat de motor langzaam draaien en voeg het geklopte eiermengsel toe.

Zet de mixer dan, zodra alles gemengd is, 3 minuten op de hoogste stand; schraap geregeld het deeg van de zijkant van de kom.

Vet de bodems en zijkanten van 8 mini-cakevormen in – of 8 holtes van een bakvorm voor grote muffins. Verdeel het deeg gelijkmatig over de vormen of holtes.

Zet de cakevormen, als je die gebruikt, op een bakplaat, zodat je ze veilig in de oven kunt zetten.

Zet de cakejes in de oven en bak ze 20 minuten, of tot een prikker die je in de cake steekt er schoon en droog uitkomt.

Haal de cakevormen of het muffinblik uit de oven en laat ze 10 minuten staan. Haal de cakejes er dan uit en zet ze op een taartrooster.

Zeef voor het sinaasappelglazuur de poedersuiker boven een mengkom. Roer de sinaasappelrasp en het -sap erdoor.

Besprenkel de cakejes zodra ze zijn afgekoeld met het glazuur. Gebruik hiervoor een lepel. Garneer ze eventueel met lavendelbloemen.

Bewaar de cakejes in een luchtdicht afgesloten trommel; hierin kun je ze ook veilig vervoeren naar de picknick. Deze cakejes kunnen het best dezelfde dag nog worden gegeten.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.