Appeltje-eitje
Koken is hartstikke leuk, maar niet als je om vijf uur op weg naar de super nog moet bedenken wat je zult maken en weet dat je huisgenoten ondertussen richting het keukenkastje sneaken op zoek naar een snack. Tooske Ragas verzamelde in haar vriendenkring favorieten die lekker, gezond en snel te serveren zijn. Zo wordt ook doordeweeks koken appeltje-eitje! (Alle recepten zijn voor 4 personen)

Dominique: ‘Je hoeft voor kinderen niet altijd spaghetti bolognese te maken. Deze pasta is bij ons al jaren bij groot en klein geliefd.’

Op het boodschappenlijstje

400 g rauwe gepelde garnalen (diepvries) 1 chilipeper (vers of gedroogd) • 2 tenen knoflook • 1 ui • 1 citroen • 400 g spaghetti • olijfolie • 250 ml slag- of kookroom • scheutje witte wijn • kippenbouillontablet voor 0,5 l • geraspte of geschaafde Parmezaanse kaas, voor erbij • blaadjes van 1 bosje basilicum en/of 1 handvol rucola, voor erbij

Zo maak je het

Laat de garnalen ontdooien. Dit gaat snel door de gesloten zak in een pan met lauw water onder te dompelen. Gebruik je een verse chilipeper, verwijder dan de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Pers de knoflook. Snipper de ui. Rasp de schil van de citroen. • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. • Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de chilipeper, knoflook en ui. Bak de garnalen enkele minuten mee. Giet de room en witte wijn erbij, verkruimel het bouillontablet boven de pan en roer de citroenrasp erdoor. Laat nog 5 minuten sudderen. • Schep de spaghetti door de garnalen-roomsaus en verdeel over 4 kommen of diepe borden. Bestrooi met Parmezaanse kaas en basilicum en/of rucola.

Veel meer altijd-goed-gerechten die je in een mum van tijd op tafel zet vind je in Appeltje eitje van Tooske Ragas, € 20,99, Unieboek Spectrum

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine dan op Instagram of op Facebook!