Appeltje-eitje

Koken is hartstikke leuk, maar niet als je om vijf uur op weg naar de super nog moet bedenken wat je zult maken en weet dat je huisgenoten ondertussen richting het keukenkastje sneaken op zoek naar een snack. Tooske Ragas verzamelde in haar vriendenkring favorieten die lekker, gezond en snel te serveren zijn. Zo wordt ook doordeweeks koken appeltje-eitje! (Alle recepten zijn voor 4 personen)

Tooske: ‘Ik ben een pastalover, maar onze jongste Catoo eet het liefst elke dag aardappels. Gelukkig gaat dit stoofpotje heel goed met allebei!’

Op het boodschappenlijstje

  • 450 g zeevruchten (vers of diepvries) 2 uien • 2 preien • 6 wortels • 450 g krieltjes • 1 bosje peterselie • olijfolie • 1 visbouillontablet voor 0,5 l • 125 ml slag- of kookroom

Zo maak je het

Gebruik je bevroren zeevruchten, zet ze dan in de gesloten verpakking in een pan. Laat er lauwwarm water bij lopen tot ze onder staan. Laat ze zo ontdooien. • Snipper de uien en snijd de preien in ringen. Snijd de wortels in plakjes. Schil de krieltjes en snijd ze doormidden. Hak de peterselie. • Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en prei. Voeg de wortels toe en bak even mee. Voeg de semi-ontdooide zeevruchten toe en verkruimel het visbouillontablet boven de pan. Giet er 500 ml kokend water en de slagroom bij. Verhit tot de zeevruchten helemaal ontdooid zijn en warm vanbinnen. • Bak intussen de krieltjes in 4 eetlepels olijfolie rondom goudbruin. Serveer het stoofpotje met de gebakken krieltjes. Bestrooi met gehakte peterselie.

Veel meer altijd-goed-gerechten die je in een mum van tijd op tafel zet vind je in Appeltje eitje van Tooske Ragas, € 20,99, Unieboek Spectrum

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine dan op Instagram of op Facebook!