Deze sushi burrito’s zijn makkelijk om met je kinderen te maken. Laat ze de groentes snijden met een kindermes, de groentes op de nori leggen en de burrito’s oprollen.

Voor 6 burrito’s / actief koken: 30 minuten / van begin tot eind: 55 minuten

Ingrediënten

Vulling: 200 g zilvervliesrijst • 1 zoete aardappel, geschild • 1 el olijfolie • zeezout en versgemalen zwarte peper • 1 avocado, pit verwijderd, vruchtvlees eruit geschept • 150 g rodekool • 2 el rijstazijn
Gembermayonaise: 15 g verse gember, geschild • 80 g mayonaise
Voor het samenstellen: 6 vellen nori • geroosterd zwart sesamzaad

Tip: deze kruising tussen sushi en een burrito kun je met je handen eten. Kinderen zijn er gek op!

Voorbereiding

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Maak de vulling: breng de rijst met 600 ml water aan de kook in een middelgrote pan met deksel, draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan 30 minuten zacht koken, of tot de rijst gaar is en het grootste deel van het water is geabsorbeerd.

Snijd intussen de zoete aardappel in dunne partjes, leg ze op een bakplaat, besprenkel met de olie, bestrooi met zout en peper en schep om tot alles ermee bedekt is. Zet 15 minuten in de oven tot ze goudkleurig zijn en zacht worden. Snijd de avocado en rodekool in repen en de wortel in luciferreepjes en zet weg.

Rasp voor de gembermayo de gember fijn. Roer in een schaaltje door de mayonaise en zet weg.

Haal de zoete aardappel uit de oven en laat helemaal afkoelen. Haal de rijst van het vuur en zet 10 minuten weg met het deksel op de pan. Roer dan de azijn en ahornsiroop erdoor.

Maak een rol

Leg een vel nori op een sushimatje of op een schoon aanrecht. Bestrijk de bovenste rand met water en leg de onderste rand van een ander norivel erop, zodat je een lang vel krijgt. Smeer met natte handen of de achterkant van een in water gedoopte lepel een derde van de rijst gelijkmatig uit over de nori. Verdeel daar een derde van de zoete aardappel, avocado, kool, wortel en gembermayonaise over en bestrooi met sesamzaad. Bestrijk de bovenste rand met water en rol de nori voorzichtig maar strak op, over de vulling. Herhaal met de rest van de nori en vulling. Snijd de rollen doormidden en dien op, of verpak ze in bakpapier of een herbruikbare verpakking, om later op te eten.

Volwassen upgrade: voeg, als je het in huis hebt, wat wasabi en ingemaakte gember aan je rolletje toe.

Meer kookinspiratie?
Deze en nog veel meer lekkere vegetarische gerechten vind je in Little Green Kitchen van David Frenkiel en Luise Vindahl. € 24,99 uitgeverij Becht

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine en ontvang een flinke korting!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.