Sushihoorntjes

Al het goede zit in een hoorntje, bedenk zelf lekkere vullingen en probeer deze uit. Experimenteren maar!

Nodig

  • 90 g witte quinoa
  • 100 g sushirijst (kleine, kortkorrelige rijst)
  • 375 ml water
  • ½ el rijstazijn, plus 1 el extra
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 1 tl grof zeezout
  • 6 vellen geroosterde nori (gedroogd zeewier)
  • 1 grote avocado, in de lengte gehalveerd, geschild en in 12 partjes
  • 1 komkommer, in de lengte gehalveerd en in 12 partjes

Bereiding

Breng de quinoa, rijst en het water in een middelgrote steelpan op hoog vuur aan de kook.

Zet het vuur laag, leg een goed sluitend deksel op de pan en kook in ongeveer 12 minuten gaar of tot al het water is opgenomen. Neem de pan van het vuur en laat 8 minuten staan.

Doe de azijn, de suiker en het zout in een kommetje en roer met een lepel tot suiker en zout zijn opgelost. Schep de rijst en quinoa in een grote kom, druppel het azijnmengsel erover en schep om met een spatel.

Knip de norivellen met een keukenschaar doormidden. Leg 1 van de rechthoeken met de glanzende kant naar beneden op een schoon, droog werkblad.

Doop een lepel in een kleine maatbeker met water gemengd met de extra azijn (om kleven te voorkomen) en schep ongeveer 2 eetlepels van het rijstmengsel op een van de korte uiteinden van de nori; laat een rand van 1 cm vrij.

Leg er 1 partje avocado en 1 partje komkommer naast (het mag een beetje uitsteken) en rol op tot een hoorntje.

Doop je vinger in het water, bevochtig het randje en plak de nori vast zodat het hoorntje dicht zit.

Maak 12 hoorntjes. Geef er ingelegde gember en sojasaus bij.