Een naam kiezen voor je mini-me is niet niks. Want jij wil natuurlijk de allerleukste en -mooiste naam voor je baby, maar er is zoveel keus! Zie je door de bomen het bos niet meer? Laat je dan inspireren met deze babynamen 2019 trends.

Trend 1: doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg

Al jarenlang zijn dezelfde babynamen het populairst in Nederland. Ze wisselen af en toe van plaats, maar over het algemeen blijft de lijst met populaire babynamen grotendeels hetzelfde. Je kent vást iemand in je omgeving die hun dochtertje Emma, Sophie, Julia of Tess heeft genoemd. Of wat dacht je van Lucas, Noah, Levi of Sem bij een zoontje? Ook in 2019 zet deze trend voort. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg, dat lijkt het motto.

Trend 2: korte babynamen

Kort, korter, kortst. Korte babynamen zijn al jaren razend populair. Hoe korter, hoe beter. Maximaal 2 lettergrepen, het liefst zelfs één. Vooral jongensnamen zijn kort: Max, Sem, Mees en Levi. Ook worden babynamen steeds vaker verkort. Juul, Saar of Soof, anyone?

Babynamen 2019: kindje met rode ballon

Trend 3: stoere namen

Stoere babynamen, dat is wat veel ouders hun kindje tegenwoordig geven. Anno 2019 hoeft een meisje niet per se girly te zijn. En ook een jongen draagt de naam Quinn net zo makkelijk als het andere geslacht. Korte namen, met harde, krachtige klanken. Bij jongens kan je denken aan Jaxx, Mats en Max. Voor een meisje kan je denken aan Juul, Billie en Liv.

Trend 4: zeg eens A of ai/ay

Meisjesnamen die eindigen op een A zijn hot. Julia, Mila, Yara, Anna, Fenna, Nora… moeten we nog even doorgaan? Bij jongensnamen komt vooral de combinatie met ai of ay veel voor. Denk aan Waylon, Jayden en Djaylano.

Trend 5: Meisjesnamen met ‘-lou’

In 2019 worden meisjesnamen die eindigen op ‘lou’ overigens ook hip. Over 10 jaar ken je minstens 5 kinderen met de naam Milou, Philou, Lilou of Jalou. Hou vooral Philou in de gaten, dat wordt een top-20 naam binnenkort.

Babynamen 2019: moeder houdt baby op haar schouder

Trend 6: unieke babynamen

Je wil een unieke naam voor je baby, maar op een gegeven moment zijn de namen wel een beetje op, toch? Dan varieer je er gewoon op los en kies je een bekende naam, die je nét even anders schrijft. Top-3 naam Julia tover je zo om in Giulia, en je hebt ineens een unieke meisjesnaam. Of je noemt je zoontje Kacper en je hebt een unieke jongensnaam. Probleem opgelost.

Trend 7: Nederlandse namen

Veel namen uit de top 20 populairste babynamen komen alleen in Nederland voor. De meisjesnamen Noor, Saar, Evi of Lieke zal je niet snel in het buitenland tegenkomen. Ook Noud, Bram, Mees of Daan zijn namen die je niet in andere landen hoort. Internationale namen doen het in 2019 ook nog goed, maar namen uit ons kikkerlandje doen het nét even beter.

Babynamen 2019: babyvoetjes

Populaire babynamen 2019

Wat worden nu concreet de populaire babynamen in 2019? Hieronder onze voorspelling voor de 10 populairste jongens- en meisjesnamen.

Populairste jongensnamen 2019

 1. Finn
 2. Levi
 3. Noah
 4. Luuk
 5. Sem
 6. Milan
 7. Lucas
 8. Tygo
 9. Daan
 10. Bram

Populairste meisjesnamen 2019

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Sophie
 5. Zoë
 6. Tess
 7. Noor
 8. Elin
 9. Yara
 10. Sara

Bekijk op 24Baby van deze namen de betekenis.

Fabulous mama altijd als eerste ontvangen?
Probeer nu een proefabonnement voor slechts €12,50 >