Een vader uit Ohio in de Verenigde Staten heeft zijn dochter even flink duidelijk gemaakt dat pesten voor hem onacceptabel is. Het meisje was voor de tweede keer uit de schoolbus verbannen, omdat ze andere kinderen in de bus had gepest. Haar conclusie: dan moet papa me maar naar school brengen de komende tijd. Maar daar dacht papa toch nét even anders over.

Ondanks het koude weer en de lange afstand van acht kilometer, liet hij dochterlief lekker lopen. Zelf zegt hij hierover: ‘Veel kinderen denken tegenwoordig dat de dingen die hun ouders voor ze doen een recht zijn, in plaats van een privilege. Vandaag leert mijn prachtige dochter dat dit niet zo is, door acht kilometer naar school te lopen bij twee graden.’

Terwijl zijn dochter haar bezinningswandeling onderneemt, rijdt haar vader achter haar en filmt een stukje, terwijl hij als verteller optreedt:

Hoewel veel ouders op Facebook het standpunt tegen pesten en de straf steunden, kwam er ook wat kritiek. Sommigen vonden de acht kilometer te ver met een volle schooldag voor de boeg, anderen waren er vooral op tegen dat de wandeling gefilmd en gedeeld werd.

In een update reageert de vader nog even op alle ophef: ‘De les is geleerd! Al haar ledematen zijn nog intact, ze is gelukkig en gezond en heeft duidelijk een nieuwe mening over pesten. Bovendien heeft ze weer wat waardering voor de kleine dingen in het leven die ze eerst voor lief nam.’