Egg-broccoli-muffins

Lifestyle 12-11-2016
Egg-broccoli-muffins

Egg-broccoli-muffins

Lifestyle 12-11-2016

Foodie Mirjam Leslie-Pringle heeft een heel scala aan gerechten met goed verstopte groenten. Deze egg-broccoli-muffins zijn daar een van. Doe er je voordeel mee met lastige etertjes!

Je moet creatief zijn als het op kinderen en eten aankomt. De eerste paar jaar gaat er nog van alles zonder moeite in maar daarna begint de ellende, en worden het van die eigenwijze draakjes die dus echt niet dat stukje broccoli niet in hun mond gaan stoppen. Ik spreek uit ervaring.

Mijn 15-jarige heeft gelukkig nooit al te veel moeite gehad met het eten van groenten, maar hij had een duidelijke voorkeur voor rauw en knapperig in plaats van klaargemaakt. Oké, prima, absoluut geen probleem. Maar mijn dochter van 13 heeft er werkelijk een potje van gemaakt. Die zat bijna dagelijks kokhalzend aan tafel als ze ergens een stukje groente in haar avondeten vond. Alles moest gepureerd en tot een totaal onherkenbare saus gemixt worden. En dan nóg kon ze er tergend lang over doen en mij tot waanzin drijven. Echt álles heb ik geprobeerd: apart voor haar koken, en dan echt proberen te maken wat zij nog redelijkerwijs te doen vond, de kids op een ander tijdstip te eten geven zodat de sfeer aan tafel niet zo verpest werd, boos worden, lief zijn, chanteren, cadeautjes beloven, noem maar op. Gek werd ik er van!

En nu is ze 13 en gaat het zeker beter, maar eet ze nog steeds niet een boterham met kaas, maar wel een tosti. Geen tomaat, maar wel ketchup. Geen appel, maar wel appelsap. Dat soort dingen.

Dus je kunt je voorstellen dat ik met mijn kleine 4-jarige meneer op alles ben voorbereid. Ik ken ze allemaal, die trucs. En nu heb ik ook een heel scala aan gerechten met goed verstopte groenten. Want echt wel dat ze die vitaminen binnen zullen krijgen!

Deze heerlijke kleine egg-broccoli-muffins zitten boordevol goeds, zónder stukjes. Dus mocht je net als ik zo'n klein monstertje hebben, of drie, dan is dit wellicht een goed idee. En serieus, je doet je geliefde er met Valentijn ook nog eens plezier mee. In the pocket, zeg ik! 

Egg-broccoli-muffins

6 stuks | bereidingstijd: 40 minuten met baktijd 

Ingrediënten

☆ 6 eieren

☆ 100 gram geraspte belegen kaas

☆ 150 gram broccoli, roosjes en stengel in stukjes gesneden

☆ 1/2 tl zout en versgemalen zwarte peper

☆ 12 (gekleurde) cherrytomaatjes

☆ 50 gr zachte geitenkaas

☆ bakpapier

Zo maak je het

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Stoom in 5 tot 7 minuten de broccoli beetgaar en mix die vervolgens met de eieren, de geraspte kaas, peper en zout in een mengkom met een staafmixer tot een gladde massa.

2. Gebruik aluminium- of siliconen vormpjes en bedek deze met bakpapier. Giet ze voor ongeveer ¾ vol en snij dan de tomaatjes door de helft en verdeel deze over de vormpjes.

3. Snij de geitenkaas in stukjes en verdeel deze ook.

4. Zet de vormpjes in de oven en bak ze in zo'n 25 tot 30 minuten gaar. Check af en toe even, en zet je oven wat zachter als ze te snel verkleuren.

5. Als ze klaar zijn haal je ze met bakpapier en al uit de vormpjes en laat je ze even 5 minuten afkoelen zodat je ze daarna makkelijk uit het bakpapier kunt halen.

Eet smakelijk!

Check voor meer vegetarische recepten Mirjams blog: Veggie Very Much​

Mirjam verhuisde twee jaar geleden van Amsterdam-Zuid naar Ibiza, samen met haar man, drie kinderen (15, 13 en 4 jaar), drie paarden, een hond en een kat.

Reacties

Meer artikelen uit ons netwerk