Recept: healthy avocadocheesecake

Lifestyle 28-10-2017
Recept: healthy avocadocheesecake

Recept: healthy avocadocheesecake

Lifestyle 28-10-2017

Foodie Mirjam maakte een cheesecake waar helemaal geen cheese aan te pas is gekomen. Wél avocado's. En ze legt meteen even uit waarom die juist zo gezond zijn.

Van avocado's eten word je dik, denken sommige mensen nog steeds. Maar dat is dus pure onzin. Als je er tien per dag zou eten misschien, maar dagelijks een halve avocado op je bord is zelfs ontzettend gezond.

Goede vetten

Ze zitten inderdaad vol met vetten, maar wel alleen maar de góéde, namelijk enkelvoudig onverzadigde vetten, die je cholesterolniveau op een gezond peil houden. Avocado's zitten boordevol vezels (goed voor de stoelgang en dus gezond voor je darmen) en vitaminen zoals B, K en E die weer goed zijn voor de huid, botten en ogen. Én ze bevatten ook nog eens alle essentiële aminozuren om een compleet eiwit te vormen. Dus weer een reden meer om minder vlees te eten!

Avocadocheesecake

Hoe dan ook: die cheesecake, waar helemaal geen cheese aan te pas is gekomen, staat nu op te stijven in de koelkast. Het ziet er fantastisch uit, en smaakt ook nog eens zo.

Ingrediënten avocadocheescake:

25 cm doorsnee | bereidingstijd: 30 minuten, 2 uur opstijven

Voor de bodem:

☆ 200 g amandelen
☆ 200 g volkoren marie biscuit
☆ 8 dadels, ontpit
☆ 8 el vloeibare kokosolie (gesmolten in een pannetje)
☆ Bakpapier
☆ Taartvorm van ongeveer 25 cm

Voor de vulling:

☆ 8 avocado's, ontpit en geschild
☆ 60 ml limoensap
☆ 5 grote el biologische honing. Je kunt ook agave gebruiken, of ahornsiroop
☆ 180 ml vloeibare kokosolie (verwarmd in een steelpannetje tot het gesmolten is)
☆ 1 vanillestokje, alleen het merg eruit

Extra:

☆ Zest van de limoen ter garnering
☆ Eventueel slagroom voor erbij

Topping:

☆ 2 bakjes frambozen

Zo maak je deze cheescake:

  1. Doe de amandelen, de dadels, Marie biscuit en gesmolten kokosolie in een keukenmachine, en vermaal tot het fijn en korrelig is. Als je geen keukenmachine hebt, of als deze kapot is zoals die van mij, dan kun je meteen je armspieren even een boost geven door alles te vermalen met een vijzel.
  2. Doe het mengsel in de met bakpapier beklede vorm en duw stevig aan met een lepel.
  3. Mix dan met een staafmixer alle ingrediënten voor de vulling tot het een mooi en glad geheel is. Verdeel dit over de taartbodem en zet daar de framboosjes mooi op.
  4. Zet het geheel minimaal 2 uur in de ijskast om op te stijven. Schaaf er nog een beetje limoenzest overheen, en klaar!

Mirjam Leslie-Pringle verhuisde van Amsterdam-Zuid naar Ibiza, samen met haar man, drie kinderen, drie paarden, de hond en de kat.

Reacties

Meer artikelen uit ons netwerk