Doen: een dagje Rotterdam met je kids

Lifestyle 25-06-2016
Doen: een dagje Rotterdam met je kids

Doen: een dagje Rotterdam met je kids

Lifestyle 25-06-2016

Wat dacht je van een heerlijk dagje Rotterdam met je gezin? Er is zóveel te doen voor jou en je kinderen, dat móet wel leuk worden.

Ik neem je een dag mee op stap! 

09:00 uur - Kop koffie
 

De dag begin je natuurlijk met een lekker kopje koffie. Bij Ver van Hier kan dat in de zon en anders binnen in de kinderboekenwinkel/koffietentje met grote speelhoek. In het lichte en sfeervolle pand kun je naast een groot aanbod aan bijzondere kinderboeken ook heerlijke koffie en wat lekkers krijgen. Je vind Ver van Hier aan de Kleiweg nummer 69.

10.00 uur - Shoppen
 

Tijd voor een kleine shopsessie, want ook dat kan heel goed voor kids in Rotterdam! Winkels die je zeker niet over mag slaan zijn Pomme de Jus en Bon Bon on the Block. Dit zijn de béste kinderwinkels van Rotterdam waar je de mooiste kindermerken kan vinden. Pomme de Jus is gevestigd aan de Bergse Dorpstraat op nummer 109 en Bon Bon on the Block aan Westblaak nummer 26.

12.00 uur - Lunchtijd
 

Na het winkelen hebben jullie vast zin gekregen in lekker eten. Ga dan naar het oude zwembad Tropicana dat is omgetoverd tot de Aloha Bar. Ooit roetsjten de kinderen hier van de wildwaterbaan, maar tegenwoordig kun je hier lekker eten. De Aloha Bar heeft ook een groot terras met uitzicht over de Maas en hele lekkere dingen op de kaart, mét speciale gerechten voor kinderen. Bobbi smulde van een heerlijke pannenkoek met banaan bijvoorbeeld. Ook wordt hier regelmatig vermaak voor kinderen georganiseerd.

13.00 uur - Cultuur Snuiven
 

Na de lunch is het tijd voor cultuur! Het Maritiem Museum richt zich in iedere tentoonstelling specifiek op kinderen. Of ga naar het Nederlands Fotomuseum waar momenteel een tentoonstelling is met een speciale kinderroute, genaamd ‘De Jacht met de Camera’. Zijn je kinderen wat jonger, dan vermaken ze zich ook vast met alle kleurspullen die er liggen. Wil je wat meer van Rotterdam zelf zien? Maak dan een haventocht met een Spido!

15.00 uur - Buiten én binnen spelen
 

Na van alles bekeken te hebben, is het tijd om even uit te razen! In Kids Marina beleven kinderen het ultieme havengevoel. Als kapiteit van een politie-, sleep- of rondvaartboot krijgen zij al varende inzicht in de haven, haar functies en de vaartuigen. Dit gebeurt in een miniatuurhaven die is gemaakt in een oude gracht. Je kinderen zullen zich ook zeker vermaken in het Plaswijckpark. Dat bestaat uit Speelwijck, Dierenwijck en Wandelwijck. Het is een groot park waar veel te doen is en waar je met slecht weer ook lekker binnen kan spelen. Natuurlijk kun je in Rotterdam ook dieren bekijken, en dit kan in Diergaarde Blijdorp.

18.00 uur - Eten op een schip
 

Het is ontzettend leuk om de dag af te sluiten met een diner op Stoomschip Rotterdam. Los van het feit dat je kids onder de indruk zullen zijn van dit grote schip, is het mooi om het voormalige vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn te zien. Vroeger diende het als cruiseschip, maar tegenwoordig ligt het schip permanent aangemeerd in de Maashaven. Het jaren 50 interieur is nog steeds intact! Je kunt ook een rondleiding krijgen over het schip - dat hebben wij gedaan - en is erg leuk! In het restaurant staan ook gerechten voor kinderen op de kaart, er zijn kinderstoelen aanwezig en er is een kinderhoek om te spelen. Je kunt hier ook blijven slapen en er is zelf een speciale check-in voor kinderen.

20.00 uur - Slapen als een ster
 

Na zo’n drukke volle dag Rotterdam zullen je kinderen wel moe zijn! Tijd om ze onder de wol te stoppen. Wij sliepen in het fantastisch gelegen NHOW Hotel. De kamers waren super ruim én er paste een kinder- en babybed bij. En terwijl de kinderen lagen te slapen, konden wij nog even genieten van een cocktail in de gave bar van het hotel die een te gek uitzicht heeft over de Erasmusbrug. Een goede afsluiter van een super dag in Rotterdam!

Over Citymom

Ik ben Bettina Neseker en woon samen met mijn vriend, dochter Bobbi en zoon Fitz in Amsterdam Oud-West. 

Reacties

Meer artikelen uit ons netwerk