De zomer lijkt misschien nog ver weg, maar de dagen worden alweer langer en de vogels hebben de lente al in hun kop. Het wordt weer tijd om je tuin lenteproof te maken! Wat dacht je bijvoorbeeld van een nieuwe loungeset? Deze tuinmeubels blijven onverminderd populair. De volgende voordelen vertellen je waarom.

1. Doei roest, houtrot en groene aanslag

Je kan tegenwoordig loungestoelen kopen van bijvoorbeeld aluminium, kunststof en teakhout. Deze materialen zijn makkelijk schoon te houden en kunnen het hele jaar buiten staan. Dat scheelt tijd, zodat je zo snel mogelijk met een roseetje in je loungestoel kan neerploffen.

2. Je kan een loungeset in iedere tuin kwijt

Of je nu een klein stadstuintje of een enorm grasveld tot je beschikking hebt: voor ieder formaat tuin vind je een geschikte loungeset. Heb je een mini-balkon tot je beschikking? Grote kans dat je zelfs hierop een loungeset kwijt kan. Sommige sets zijn bovendien inklapbaar of beschikken over opbergruimte. Zo bespaar je nog meer ruimte.

3. Get that vitamin D baby

Na een lange winter binnen zitten is het heerlijk om de zon weer op je huid te voelen. Dankzij een loungeset kan je je buiten tegoed doen aan die broodnodige vitamine D’tjes. Lekker met een boek, je favoriete serie of een podcast genieten in de tuin. Of gewoon even helemaal niks doen. Een dutje doen was nog nooit zo heerlijk!

4. Een groter huis dankzij een loungeset

Is het warm genoeg om buiten te zitten? Gooi die balkon- of tuindeur dan open en verplaats je leven naar buiten. Zo heeft je huis opeens meer mogelijkheden. Dek buiten de tafel, organiseer een tuinfeestje of gebruik je loungeset om buiten een bordspel te spelen. Zo kom je de zomer wel door.

5. Kussens, krukjes en kleedjes

Wanneer je een loungeset aanschaft, heb je gelijk een goede reden om je tuin helemaal op te fleuren. Je kan je tuin of balkon aankleden met de hipste en gezelligste artikelen. Wat dacht je van een lichtsnoer of een vuurschaal, voor als je het ’s zomers laat maakt? Met een tuinkleed op de vloer en kussens op de bank voelt je tuin als een outdoor huiskamer. Lang leve de loungesets!