7x peuters zijn juist de leukste wezentjes op aarde

Opvoeding 11-11-2017
7x peuters zijn juist de leukste wezentjes op aarde

7x peuters zijn juist de leukste wezentjes op aarde

Opvoeding 11-11-2017

Sommige ouders kijken flink op tegen de peuterpubertijd. But don't worry, peuters zijn juist leuk! 

En wel hierom…

1. Uitdaging? Welke uitdaging?

Je dreumes is uitgegroeid tot een stoere peuter die alles aandurft. Soms is dat een klein beetje vervelend (nee, beestjes mag je niet opeten!), maar in de meeste gevallen is het juist leuk: van een grote glijbaan afglijden tot achter een eekhoorn aanrennen, niks is te gek. Je kind kan heel de wereld aan en laat dat maar al te graag zien aan iedereen! Daar ben je maar al te trots op.

2. Alles is interessant

Peuters zijn in de ontdekfase, waar ze steeds meer nieuwe dingen leren kennen. En dat is leuk. Heel leuk! Pannen, tijdschriften, tasjes, bekers… Zelfs als je een vergiet op je hoofd zet om je kind te entertainen, vinden ze het leuk. En dat vind jij weer leuk.

3. Je hebt je eigen mini-personal assistant

Alles is leuk. Dus ook mama helpen! Hoewel het soms wat extra meer tijd kost (meehelpen met opruimen gaat tenslotte iets langer met een peuter), ben jij er maar al te blij mee. Nu willen ze het tenminste nog!

4. Hele gesprekken voeren

Waar je voorheen nog wat gebrabbel hoorde, zijn het nu hele gesprekken. En ook al kan je de helft niet verstaan (soms knik je maar gewoon wat), het is heerlijk om je kind zich te zien ontwikkelen. Dat niet alleen, het is ook heel fijn dat ze nu eindelijk kunnen aangeven wat er aan de hand is tijdens een dramatische huilbui.

5. Focus

Misschien zal het snel overgaan, maar peuters hebben vaak een enorm concentratievermogen. Wie kan er zich anders afsluiten voor heel de wereld voor Dora, een speelautootje of ander speelgoed?  

6. Je leert zoveel van je peuter

Peuters laten zien dat je gelukkig kan zijn met kleine dingen. Ze kunnen zich uren vermaken met een pop, lachen al wanneer je een gek gezicht trekt en laten maar al te graag zien hoe dol ze op je zijn.

7. Kleine avonturiers

Peuters zijn enorm leergierig en willen daarom ook alles weten. Zo ontdekken ze de wereld en worden ze wie ze zijn. 

Over Sanne

Ik ben Sanne, webredacteur en dus dol op schrijven, maar ook op shoppen, etentjes met vriendinnen en veel gezelligheid. 

Reacties

Meer artikelen uit ons netwerk