10 dingen die je moeder je niet vertelde, maar gewoon voor jou deed

Ouders 19-03-2017
10 dingen die je moeder je niet vertelde, maar gewoon voor jou deed

10 dingen die je moeder je niet vertelde, maar gewoon voor jou deed

Ouders 19-03-2017

Moeder zijn is de zwaarste baan van de hele wereld en dat heeft jouw eigen moeder toch maar mooi geflikt. Maar sommige dingen... Die heeft ze expres voor jou verzwegen. 

En nu je zelf moeder bent, weet je precies wat:

1. Jij hebt haar vaak aan het huilen gemaakt

Ze huilde toen ze erachter kwam dat ze zwanger was. Ze huilde toen ze beviel van jou. Ze huilde toen ze jou voor het eerst vasthield. Ze huilde van blijdschap, van angst, van zorgen. Je moeder voelde je pijn en je geluk en deelde dat met je, of je dat nou wel of niet in de gaten had.

2. Zij wilde eigenlijk dat laatste stukje

Maar toen ze jou zag watertanden om dat laatste stukje, met grote ogen kijkend naar dat lekkere eten, kon ze het niet over haar hart verkrijgen om het zelf op te eten. Ze wist dat het haar veel gelukkiger zou maken om jou te genieten van dat laatste stukje.

3. Het deed pijn

Aan haren trekken, scherpe vingernagels die moeilijk te knippen zijn, bijten tijdens de borstvoeding… Dat deed allemaal hartstikke pijn. Ook al heeft je moeder dat niet al te erg laten merken, ze heeft maar al te vaak zich in moeten houden. Wat een bikkel!

4. Ze voelde altijd angst

Vanaf het moment dat jij op de wereld kwam, werd je moeder een heuse ‘bodyguard’, die er alles aan deed om je te beschermen. Ze hield haar hart vast wanneer je je eerste stapjes deed, ze had een zere buik wanneer je voor het eerst alleen naar school ging en ze was er altijd voor je wanneer je ’s nachts bang was. Nu je zelf volwassen bent is dat verminderd, ze weet dat het nu goed met je gaat. Maar toch heeft ze het gevoel nog steeds.

5. Ze weet dat ze niet perfect is

Je moeder is haar eigen grootste criticus. Ze weet dat ze geen perfecte moeder kan zijn en haat dat soms onwijs. Ze baalt van de fouten die ze vroeger maakte en ze wil het liefst terug de tijd in, maar ze weet dat ze haar best heeft gedaan om die fouten recht te zetten. Perfecte moeders bestaan niet, je kunt er de leermomenten uit halen.

6. Ze keek naar je terwijl je lag te slapen

Er waren nachten dat ze tot 3 uur in de nacht schietgebedjes deed in de hoop dat je eindelijk in slaap zou vallen. Ze kon haar ogen moeilijk open houden terwijl ze hulpeloos allemaal slaapliedjes zong. Toen je eindelijk in slaap viel, bleef ze naar je kijken en schoten woorden tekort. Wat genoot ze van jou lieve gezicht, schatje vuistjes en rustige ademhaling!

7. Ze droeg je veel langer dan negen maanden

Je had haar warmte na die negen maanden in haar warme buik net zo hard nodig. Dus was ze er voor je. Ze maakte het huis schoon met jou in de draagzak, ze hield je vast als je dat nodig had, ze sliep met jou in je armen. Haar armen werden moe, haar rug deed pijn maar ze hield je wel dicht tegen zich aan. Je voelde je veilig in haar armen en ze hield je vast, zo vaak wanneer jij het nodig had.

8. Je brak haar hart wanneer je huilde

Er was geen vervelender geluid dan het horen van jouw snikken tussen de tranen door en geen zieliger gezicht dan jouw verdrietige hoofd. Je moeder deed er alles aan om jou te stoppen met huilen en wanneer dat niet lukte, brak haar hart in miljoenen stukjes.

9. Ze zette je op nummer één

Ook al had ze enorm honger, weinig slaap en moest ze eigenlijk een douche pakken, jij stond op nummer één. Jouw behoeftes gingen altijd voor die van haar, waardoor ze soms aan het eind van de dag helemaal geen energie meer over had. De volgende dag deed ze dat zo weer opnieuw.

10. Ze zou het zo opnieuw doen

Moeder zijn is de zwaarste baan die iemand kan hebben, dat besef je nu je zelf moeder bent maar al te goed. Hoeveel tranen, pijn en vroege ochtenden je moeder ook heeft meegemaakt, ze zou het zo opnieuw doen. Jij bent tenslotte alles voor haar. Geef haar maar een dikke knuffel als je haar weer ziet!

Bron: Brightside 

Over Sanne

Ik ben Sanne, webredacteur en dus dol op schrijven, maar ook op shoppen, etentjes met vriendinnen en veel gezelligheid. 

Reacties

Meer artikelen uit ons netwerk