16 ergernissen van jou als moeder

Ouders 14-11-2017
16 ergernissen van jou als moeder

16 ergernissen van jou als moeder

Ouders 14-11-2017

Heb jij ze ook? Ergernissen als moeder? Want hoe leuk het ook is om moeder te zijn van een 1- of 2-jarige, er zijn ook irritaties. En in de meeste gevallen kan je kind daar niet eens iets aan doen.

Dit zijn mijn grootste moederschaps-ergernissen:

 1. Dat het geheugen van je telefoon vol is als je kind net iets voor het eerst doet en het onmogelijk is om een foto te maken. Altijd op het verkeerde moment. 
 2. Dat je kind net erg z’n best heeft gedaan op de inhoud van z’n luier, en dat de billendoekjes ín de bewaardoos zijn geglipt en je vingers niet in de gaatjes passen om ze eruit te halen. Ik heb het ding op een gegeven moment in de vuilnisbak gemieterd.
 3. Dat je kind nét slaapt als de pakketbezorger aanbelt. Of als om 12 uur de luchtalarmsirene afgaat. Of er een ambulance voorbij komt (enzovoort).
 4. Dat je ’s ochtends met je duffe kop kennelijk het flesje niet goed in elkaar hebt gezet, en de melk aan alle kanten uit het flesje op je kind lekt. Goedemorgen!  
 5. Dat buggywieltjes altijd precies de andere kant op willen gaan, dan jij van plan was. Ligt het aan mijn buggy of ligt het aan mij?
 6. Dat je kind altijd poept nét nadat je hem hebt verschoond. Of als je net zijn jas en schoenen hebt aangetrokken om weg te gaan.  
 7. Dat je kind z'n lepel met eten aan de kant mept en de inhoud op zijn of jouw kleren - en de grond - belandt. Zo irritant!
 8. Dat haarspeldjes, elastiekjes en sokjes op mysterieuze wijze allemaal verdwijnen.
 9. Dat je niet alleen elke dag moeten bedenken wat jij gaat eten (al een taak op zich), maar ook hoe je dat eten babyproof kan maken (mijn oplossing is vaak: dan maar een potje).   
 10. Dat je kind – als je dan eenmaal braaf die babyproofmaaltijd hebt bereid – het na één hap niet meer hoeft.
 11. Dat je kind in één minuut je keurig opgeruimde huis tot een ravage kan maken.
 12. Dat hij de stop van het badje eruit trekt, en dat het badje leeg is gelopen voordat je de stop er weer in hebt weten te wurmen.
 13. Dat je rekening moet houden met de slaapjes, als je iets wilt ondernemen (die van mij is sinds haar eerste verjaardag welgeteld één keer in slaap gevallen in de buggy en nul keer in de auto, dus ze slaapt eigenlijk alleen in een bed).
 14. Dat je soms wel tien (twintig, dertig) keer moet zeggen dat iets niet mag.
 15. Dat 1-jarigen GEEN geduld hebben. Als ze iets willen, willen ze het NU en niet STRAKS. Het gevolg: drammen en zeuren.  
 16. Dat je een kwartier verder bent voor je én die buggy én je kind op de fiets hebt. En dat je dat van tevoren echt even goed moet oefenen.

Wat zijn jouw grootste irritaties?

Over Marjolein de Jong

Ik ben Marjolein (31), vrouw van Maarten (36), moeder van Bente (juni 2015) en zwanger van een zoon (verwacht: maart 2018). Het moederschap is – ja, het cliché is waar – het mooiste wat me is overkomen, maar zette ook m’n leven op z’n kop.

Reacties

Meer artikelen uit ons netwerk