8x leuk aan een dochter

Ouders 30-03-2017
8x leuk aan een dochter

8x leuk aan een dochter

Ouders 30-03-2017

Ja, ook de mama’s van dochters mogen niet achterblijven! Want natuurlijk is mama zijn van een dochter net zo mooi, of misschien wel een tikje mooier (jouw mini-me), dan mama zijn van een zoon! Acht redenen waarom een dochter zo leuk is!

Meisjes…

1. ...en de bruiloft

Natuurlijk denk je meteen aan de bruiloft en de geboorte van een kleinkind die je van dichtbij mag meemaken. Dat je dit van je dochter meemaakt, is zoveel specialer dan van de ‘koude’ kant. Ook al heb je een super goede band met je schoondochter.

2. ...houden veel contact

Dochters houden veel contact met hun moeder. Ze bellen, appen en komen gezellig langs om even bij te kletsen. Zonen bellen maar af en toe met hun moeder, omdat ze het nu toch écht niet langer kunnen uitstellen.

3. ...zijn braver

Meisjes zijn van de details en luisteren goed naar wat je zegt en bedoelt. Ze kunnen beter stil zitten, houden van rustig knutselen, vernielen bijna nooit wat en hebben meer geduld. O, en ze komen zelden thuis met gaten in hun kleren.

4. ...tutten lekker

Heerlijk die garderobe van je dochter, zelfs al voor de mini’s kun je lekker los waar het kleding betreft. En wat dacht je van samen tutten... opmaken, haren vlechten (kun je de vijfstrengvlecht al?), mooie schoenen.

5. ...hebben wat minder oerinstinct

Over het algemeen zijn meisjes minder vaak de bijters en knijpers op school. Ze reageren wat minder primair en proberen het van jongs af aan al diplomatieker aan te pakken, dan meteen hun tanden er letterlijk in te zetten.

6. ...dag koud voetbalveld!

Laat die moeders met die zonen maar rillend in de kou op zaterdagochtend langs de voetballijn staan. Jij zit lekker met een kopje koffie in een warme dansschool bij te praten met andere mama’s van mini-danseresjes.

7. ...gaan los met Barbies

Ja eindelijk, je Barbies kunnen weer van zolder! Lekker op een regenachtige dag uren spelen met de Barbies. Outfits wisselen, met de roze Barbieauto op stap en wat dacht je van dat paard en die camper?!

8. ...en het rolmodel

Je dochter kijkt tegen jou op. Jij bent haar rolmodel. Hoe jij in het leven staat, dat neemt je dochter van je over. Een verantwoordelijke taak, maar ook een hele mooie!

Lees ook:

Over Annewien

Trotse mama van zoon Pelle (2,5 jaar). Geniet van een lekker wijntje - is het al 5u? - alle variaties pastasalade, strand, pliates, goed boek lezen in de zon en Pelle plat knuffelen.

Reacties

Meer artikelen uit ons netwerk