“Het lijkt alsof iemand gewoon een baby in m’n armen had gedumpt”

Ouders 10-01-2017
“Het lijkt alsof iemand gewoon een baby in m’n armen had gedumpt”

“Het lijkt alsof iemand gewoon een baby in m’n armen had gedumpt”

Ouders 10-01-2017

Foto's van moeders met hun pasgeboren kinderen galore op social media. Maar die van Lacey Barrat is een vreemde eend in de bijt. De foto straalt namelijk allesbehalve warmte en geluk uit. Integendeel. Maar pakkend is 'ie zeker.

"Ik voelde me niet gehecht aan mijn baby. Het lijkt wel alsof iemand gewoon een baby in m'n armen heeft gedumpt", schrijft fotografe en moeder van vijf Lacey Barrat bij de krachtige foto.

Schuldig

Inderdaad: je ziet direct dat Lacey tijdens het maken van dit kiekje niet op cloud nine vertoefde. "Ik voel geen warmte wanneer ik naar deze foto kijk. En toen voelde ik me schuldig. Kwetsbaar. En ik vroeg me af of ik dit wel moest delen." Maar dat deed Lacey dus wel. Ondanks dat ze de foto zelf niet meer aan kon zien. De moeder gaat de confrontatie aan door het rauwe kiekje te delen via Instagram.

Niet gelukkig

Eerder deelde Lacey een andere foto puur om te laten zien hoe haar lijf er uitzag na de bevalling, met als bijschrift: '20 uur met baby en het gaat goed'. Deze werd meer dan 46.000 keer bekeken en kreeg 750 likes.

"Maar toen ik nog eens door de verschillende foto's bladerde vond ik een zelfde foto, genomen van voren", zo vertelt de mama verder. "Ik stuurde de foto naar een vriendin en haar reactie was: 'Gaat het wel goed met je?'. Het ging prima, tot ze me vroeg of het goed ging... Ik keek nog eens en huilde. Ik zag een vrouw nog geen 24 uur na haar bevalling... En ze zag er niet uit alsof ze gelukkig op babymoon was."

Alleen maar goed voor kinderen krijgen

Wat ze dan wel zag? "Een vrouw die – na 4 bevallingen van haar biologische kinderen in 5 jaar, en 5 kinderen in totaal – het gevoel had dat dít haar baan was. Alsof ze niet goed genoeg was voor iets anders dan kinderen krijgen." Lacey schrijft dat ze totaal geen connectie voelde. "Ik wist dat dit gevoel normaal was, maar ik wilde niet zwak zijn. Maar na veel nadenken, het inkapselen van de placenta, mijn gevoel delen met andere vrouwen en knuffelen met al mijn kinderen, ben ik er klaar voor om me uit te spreken."

'Je bent niet alleen'

En dat doet ze dan ook ijzersterk: "Je 'disconnected' voelen na een bevalling – of die nu positief en prachtig of traumatisch en vreselijk was – is NORMAAL. Onze emoties zijn één grote chaos." De reacties die Lacey van andere moeders op het verhaal kreeg, zijn voor Lacey een bevestiging dat hier niet alleen mee zit. "En dat ik heel normaal ben. Dus voor alle moeders: je bent niet alleen en je doet het fucking fabulous."

Bron: Facebook Lacey Barrett

Over Loesja

Ik ben Loesja, taalnerd en Hoofdredacteur Online voor fabulous mama.

Reacties

Meer artikelen uit ons netwerk